Головна Новини Політика України 2024 Доля законопроєкту про мобілізацію залежить від президента. Яке рішення він може прийняти
commentss НОВИНИ Всі новини

Доля законопроєкту про мобілізацію залежить від президента. Яке рішення він може прийняти

Законопроєкт про мобілізацію переданий на підпис президенту Володимиру Зеленському. Як відзначив у коментарі Liga.net нардеп Ігор Копитін, його доля залежить від політичної волі очільника держави

16 квітня 2024, 13:56
Поділіться публікацією:

Законопроєкт про мобілізацію підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Тепер, щоб законопроєкт про мобілізацію запрацював потрібно, щоб його підписав Володимир Зеленський.

Доля законопроєкту про мобілізацію залежить від президента. Яке рішення він може прийняти

Володимир Зеленський

Як відзначив Ігор Копитін, у цьому питанні все буде залежати від політичної волі очільника держави. За його словами, Зеленський може підписати законопроєкт, ветувати його або ж повернути Верховній Раді на доопрацювання.

На думку народного депутату, жодних із цих сценаріїв виключити не можна.

Окрім того, Копитін підкреслив, що законопроєкт про мобілізацію пройшов всі процедури, які проводить Головне науково-експертне управління апарату Верховної Ради, яке займається проведенням наукової експертизи законопроєктів. Згідно його висновків законопроєкт про мобілізацію не порушує Конституцію, саме тому його і підписав спікер Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію. При цьому, він здобув багато критики, оскільки із нього виключили положення, які стосувалися демобілізації військових після 36 місяців служби. В Міноборони підкреслили, що Генштаб не вважає за доцільне "відпускати" військових особливо на тлі активізації Росії та підготовки нею чергового наступу на Україну. Саме тому народним депутатам рекомендували протягом восьми місяців написати законопроєкт, який би стосувався питань демобілізації та ротації військових.

Окрім того, деякі експерти вважають, що законопроєкт про мобілізацію не буде сприяти якісному покращенню проведення мобілізації військових. Хоча, за їх словами, дуже важливо, що українців зобов’язали оновити свої данні в ТЦК, це дасть розуміння військовим, на кого вони можуть розраховувати у разі необхідності.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини