Головна Новини Політика України 2024 Додатковий мобілізаційний ресурс: яку помилку не хоче виправляти оборонний комітет
commentss НОВИНИ Всі новини

Додатковий мобілізаційний ресурс: яку помилку не хоче виправляти оборонний комітет

В Міноборони та Генштабі теж нібито проти виправлення помилки

26 липня 2024, 10:39
Поділіться публікацією:

У четвер, 25 липня, відбулося засідання Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Як стверджує нардеп Мар’яна Безугла, на ньому не розглядали важливі питання, такі як, наприклад, просування російських військ на Покровськ з оточенням підрозділів 31-ї бригади без наказу на вихід з боку керівництва чи про зниклих безвісти військових під час операції в селі Кринки.

Додатковий мобілізаційний ресурс: яку помилку не хоче виправляти оборонний комітет

Мобілізація в Україні

Як говорить нардеп, її колеги протягом 1,5 годин обговорювали доцільність виправлення колізії в законі, через яку в лави армії можуть мобілізувати чоловіків, яким ще не виповнилося 25 років.

При цьому Безугла відзначила, що мова йде навіть не про колізію, а про помилку в законі, яка була допущена під час доопрацювання закону про мобілізацію в Комітеті.

"Те, чого не можна було допустити або ж хоча б швидко виправити. Але півтори години лунали запитання, чи варто взагалі виправляти? Це ж додатковий "мобілізаційний ресурс", чому б не використати можливість спонтанного схематозу і загребти більше людей? Чесність перед суспільством? Політична обіцянка, що до 25 років добровільно? Та ні. Виправлення добивались переважно присутні колеги не з Комітету", — відзначила нардеп.

За її словами, представники Міноборони і Генштабу ЗСУ теж виступали проти виправлення.

"Комітет погодився розглянути питання ТІЛЬКИ після того, як весь Парламент проголосував конституційною більшістю окреме доручення Комітету зробити розгляд. До цього з квітня 2024 року всі спроби ігнорувалися", — додала нардеп.

Окрім того, за її словами, на Комітеті заслухали представників родин полонених, і це відбулося вперше за 5 років. Більше жодних питань розглянуто не було, додала народна обраниця.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав", що в армію, дійсно, можуть мобілізувати до 25 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини