Головна Новини Політика України 2024 До втрати Вугледару може бути причетна Безугла: як допомогла ворогу
commentss НОВИНИ Всі новини

До втрати Вугледару може бути причетна Безугла: як допомогла ворогу

Безугла повідомила в соцмережах про ротацію 72 бригади і ворог на неї блискавично зреагував

сьогодні, 09:43 comments1609
Поділіться публікацією:

72-га бригада Збройних сил України була повністю готова до боїв у Вугледарі, проте медійна активність народної депутатки Мар’яни Безуглої значно ускладнила їхню ситуацію, про це в інтерв’ю Radio NV повідомив журналіст, OSINT-аналітик і військовий оглядач Віталій Кононученко.

До втрати Вугледару може бути причетна Безугла: як допомогла ворогу

Мар'яна Безугла

За його словами, допис Безуглої про ротацію 72-ї бригади у Вугледарі спричинив паніку та негайну реакцію ворога. Російські сили значно посилили свої атаки на ці позиції, що фактично зірвало ротацію.

"Мені мої джерела сказали, що в той же день після виходу її допису, буквально за кілька годин, на ті позиції, де відбувалися планові ротації 72-ї бригади, пішли вдвічі, втричі більші сили ворога з більшою кількістю бронетехніки, з більшою підтримкою артилерії. Тобто буквально в моменті ворог зреагував на це — і ротацію було зірвано", — розповів він.

Події розгорталися поблизу Водяного, на схід від Вугледара, де українські війська утримували бетонні окопи. Однак через швидке посилення російських атак ці позиції було втрачено того ж дня.

"Тому що нас, так би мовити, піймали на ротації росіяни. І тут справді вирішальним фактором була саме ця медійна частина. Тобто, якби її не було, то мені кажуть у 72-й бригаді, що вони б точно все втримали, якби не сунули в стільки разів більше сили, знаючи, що в нас в цей момент ротація. На жаль, це був вирішальний фактор", — сказав Віталій Кононученко.

Експерт підкреслив, що не може сказати, що втрати позицій, а згодом і самого міста, сталися виключно через нардепа Безуглу, тому що і з заходу був наступ, з боку Пречистівки, на Вугледар, де росіяни теж просунулися.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що інформація про те, що Сили оборони, ймовірно, вийшли з Вугледару з’явилася пізно ввечері 1 жовтня. Наступного дня вона отримала офіційне підтвердження. Як повідомили в оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця", військові вийшли в міста, щоб зберегти життя особовому складу та вберегти техніку.

Також "Коментарі" розповідали, що за словами військових, Сили оборони у Вугледарі не отримували наказ на вихід, а з міста вийшли далеко не всі військові.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини