Головна Новини Політика України 2024 Дипломати України та Китаю провели консультації у Пекіні: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломати України та Китаю провели консультації у Пекіні: що відомо

Українська сторона висловила сподівання, що участь китайської делегації у Саміті миру могла би зробити практичний внесок у досягнення справедливого і довготривалого миру в Україні.

5 червня 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

 У Пекіні 5 червня пройшли політичні консультації між заступниками міністрів закордонних справ України та Китаю.

Дипломати України та Китаю провели консультації у Пекіні: що відомо

Дипломати України та Китаю провели консультації у Пекіні (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє МЗС України, українську делегацію очолював перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга, а китайську сторону представляв заступник міністра закордонних справ КНР Сунь Вейдун.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двосторонніх відносин, визначили спільні кроки для активізації контактів на вищому та високому рівнях, зміцнення позитивної динаміки торговельно-економічної співпраці та подальшої взаємодії в рамках міжнародних організацій.

 "Співрозмовники наголосили на важливості дотримання принципів Статуту ООН та міжнародного права. Як було відзначено сторонами, взаємна повага до суверенітету і територіальної цілісності є фундаментом, на якому ґрунтуються двосторонні відносини України і Китаю", — йдеться у заяві.

Сибіга поінформував китайських колег про ситуацію в Україні та підготовку до Глобального саміту миру в Швейцарії.

 "Українською стороною було висловлено сподівання, що участь КНР у заході могла б стати гарною нагодою, щоб зробити практичний внесок у досягнення справедливого і довготривалого миру в Україні", — наголошується у заяві.

Сибіга також наголосив, що єдиною основою для досягнення такого миру є Формула миру президента Володимира Зеленського.

Під час робочого візиту до Пекіна також відбулися зустрічі із спеціальним представником уряду КНР з питань Євразії Лі Хуеєм та заступником завідувача міжнародного відділу ЦК КПК Чень Чжоу.

Нагадаємо, Що "Коментарі" писали про те, що Столтенберг розкритикував Китай, назвавши рішення Пекіна "сумним". Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розкритикував Китай за бойкот Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії наступного тижня.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини