Головна Новини Політика України 2024 Деякі категорії батьків з трьома дітьми втрать відстрочку від мобілізації: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Деякі категорії батьків з трьома дітьми втрать відстрочку від мобілізації: деталі

Тих батьків, які мали відстрочку від мобілізації через кількість дітей, можуть її втратити за несплату аліментів.

21 квітня 2024, 12:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Батьки, які мають троє чи більше неповнолітніх дітей та мали право на відстрочку від мобілізації можуть втратити її. Це пов’язано зі змінами у новому законі про мобілізацію в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Мін’юсту.

Деякі категорії батьків з трьома дітьми втрать відстрочку від мобілізації: деталі

Деякі багатодітні батьки втратять відстрочку від мобілізації. Фото з відкритих джерел

Заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко пояснив, що у разі несплати аліментів понад три місяці хоча б за одну дитину, такі особи втратять право на відстрочку від мобілізації. Проте, за словами Гайченка, такі кроки не слід сприймати як покарання.

"Бо військова служба — це обов'язок, як і батьківська відповідальність. Враховуючи достатньо високі зарплати в ЗСУ, це буде якраз механізм та можливість достатньо швидко погаcити борги. Головне — діти отримають фінансове забезпечення", — наголосив Гайченко.

Представник Мін’юсту вважає, що в Україні "дуже високий показник на все населення" осіб, з яких стягуються аліменти. За підрахунками Державної виконавчої служби, це 520,2 тис. осіб, з яких 16,2 – це жінки, що становить 3%.

Андрій Гайченко вказує, що завдяки новому закону про мобілізацію право на відстрочку можу втратити близько 20 тис. людей, які мають трьох чи більше дітей, що стали боржниками через несплату аліментів. Проте, якщо така особа сплатить борги аліментів, вона знову отримає відстрочку.

Зазначимо, що розміри аліментів розраховуються від кількості дітей. Якщо у людини одна дитина, то сплата буде становити 25% від доходу, дві — 33%, а три і більше — 50%. Однак максимальна сума аліментів не може перевищувати 31,96 тис. гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що офіцер ЗСУ заявив, що влада одним реченням "похоронила" закон про мобілізацію в Україні.

Також "Коментарі" писали те, що стало відомо кількість людей мобілізаційного віку, які залишили Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини