Головна Новини Політика України 2024 Державна зрада: на що вказує заява про готовність РФ вдарити по об’єктам ядерної енергетики
commentss НОВИНИ Всі новини

Державна зрада: на що вказує заява про готовність РФ вдарити по об’єктам ядерної енергетики

Українські чиновники або розповсюджують вороже ІПСО і лякають Європу, або ж страхують себе, бо нічого не зробили для захисту об’єктів ядерної енергетики

сьогодні, 16:32
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга та голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомили, що Кремль готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики, зокрема, по відкритих розподільчих пристроях атомних станцій та підстанціям передачі, які є критичними для забезпечення роботи атомної енергетики.

Державна зрада: на що вказує заява про готовність РФ вдарити по об’єктам ядерної енергетики

Лана Зеркаль

"Не знаю як для кого, а для мене це звучить, як явка з повинною і тягне на державну зраду. Бо є величезне питання щодо того, чим займалися профільне міністерство і "Енергоатом" два роки. Чому ці розподільчі станції не захищені? Чи замовлено обладнання для ремонту та заміни на випадок атак? А також чому керівництво міністерства та Енергоатому досі сидять у своїх кріслах?" — запитує експерт у сфері енергетики Лана Зеркаль.

За її словами, очевидно, керівництво міністерства було так сконцентровано на знесенні Володимира Кудрицького з посади голови "Укренерго", що не помічало проблем із захистом в Енергоатомі. Зеркаль відзначає, що легше перевіряти готовність підстанцій Укренерго, бо таким чином можна відвертати увагу від повної бездіяльності Енергоатому.

"А тепер цим лякають партнерів? Готують суспільство до сприйняття неминучості катастрофічної зими або "мирного плану"? Чи це, нарешті, визнання неспроможності керувати процесами? Із зацікавленням спостерігатиму за розвитком ситуації, та очікую у зв'язку з цим на серію "потужних кадрових рішень", — відзначила експерт.

Наприклад, за її словами, покарання міністра Германа Галущенка посадою посла в Аргентині, а очільника "Енергоатому" Котіна посадою посла в Казахстані.

"Це якщо все озвучене правда. Якщо ж ні, то справедливе покарання чекає голови Єрмака та Сибіги. За те, що розповсюджують "російське ІПСО". Чекаємо на наступну серію, яка і покаже нам, вибір Банкової. Правда, ситуацію зі світлом не покращить", — підкреслила Зеркаль.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що країна-агресор готує удари по об'єктах ядерної енергетики України перед зимою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини