Головна Новини Політика України 2024 Чому Україна не забороняє УПЦ МП: депутат заявив про групу симпатиків російської церкви у ВР
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна не забороняє УПЦ МП: депутат заявив про групу симпатиків російської церкви у ВР

З моменту першого читання щодо заборони УПЦ МП пройшло понад пів року, чому Верховна Рада досі не заборонила російську церкву.

30 травня 2024, 09:42
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Народний депутат України Микола Княжицький заявив, що деякі парламентарі, блокують голосування закону, який забороняє діяльність УПЦ МП. За його словами, цей шантаж відбувається від членів колишньої проросійської фракції ОПЗЖ.

Чому Україна не забороняє УПЦ МП: депутат заявив про групу симпатиків російської церкви у ВР

Очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій. Фото з відкритих джерел

В ефірі телеканалу "Еспресо" Микола Княжицький повідомив, що проросійські депутати користуються відсутністю монобільшості у Верховній Раді, чим відкладають голосування щодо заборони російської церкви в Україні.

"Наразі у парламенті не існує монобільшості. Тому що до неї додаються фракції колишнього ОПЗЖ, які наполягають на тому, щоб за цей закон не голосували, інакше шантажують тим, що не будуть підтримувати владу в тих законах, які потрібні владі", — пояснює Княжицький.

За словами депутата, симпатики російської церкви мають значний вплив на остаточне рішення щодо голосування.

"У самій провладній більшості більшість депутатів — це дійсно патріотично налаштовані люди, які готові за це голосувати. Але там є досить впливова група симпатиків російської церкви, які потрапили в парламент за допомогою російської церкви. Які роблять все, щоб закон не було прийнято", — сказав нардеп.

Микола Княжицький наголосив, що російська церква має значний вплив, зокрема і фінансовий в Україні. За його словами, вона може купувати експертів, журналістів та інших, щоб спотворити норми закону, який міг би заборонити УПЦ МП. Проте, Княжицький додає, що закон не обмежує свободу віросповідання.

Нагадаємо, що 19 жовтня парламент у першому читані підтримав законопроєкт, який забороняє УПЦ МП в Україні. Проте, за понад сім місяців Верховна Рада не розглянула законопроєкт у другому читані.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Московський патріархат відреагував на можливу заборону своєї діяльності.

Також "Коментарі" писали про результати опитування, чи потрібно в України заборонити УПЦ МП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини