Головна Новини Політика України 2024 Чому небезпечно "гратися" темою легітимності Зеленського: як деякі політики шкодять Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому небезпечно "гратися" темою легітимності Зеленського: як деякі політики шкодять Україні

Дискусіями навколо теми про легітимність президента може скористатися ворог

15 березня 2024, 21:11
Поділіться публікацією:

Окремі політичні сили починають розгойдувати тему легітимності президента Володимира Зеленського після 20 травня, заявляючи про необхідність проведення президентських виборів, чим створюють реальні загрози для України, переконаний політолог Олег Лісний.

Чому небезпечно "гратися" темою легітимності Зеленського: як деякі політики шкодять Україні

Через війну з РФ в Україні відклали вибори президента. Фото з відкритих джерел

Він відзначив, що деякі українські політики і партії дуже хочуть заробити політичні бали на темі легітимності Зеленського, не задумуючись над можливими наслідками. Зокрема, вони хочуть "зіграти" на асоціаціях з Віктором Януковичем, до якого після втечі приклеївся ярлик нелегітимного.

"Зараз дуже небезпечно запускати публічні дискусії про вибори і нелегітимність президента. Окремі політики пробують посилатися на західних партнерів, які говорили, що, мовляв, проведіть вибори, а ми їх визнаємо. Але хіба ми хочемо бути Іраком чи Афганістаном, де також проходили формально легітимні вибори, які визнавав Захід? Думаю, політики, які поширюють заяви про необхідність виборів, не усвідомлюють, що їхні політичні ігри можуть призвести до того, що вони будуть перед розстрільною ямою просити вибачення один в одного", — наголосив політолог.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наступні місяці будуть вирішальними для України, від них буде залежати подальший розвиток подій на фронті, заявив високий представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель. Він наголосив, що "багато аналітиків очікують великого російського наступу цього літа". У зв'язку з цим, відзначив посадовець, Україна не може чекати результатів наступних президентських виборів у США.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський загарбник Станіслав Іонкін отримав 20 років ув'язнення за те, що у 2022 році підпалив нічний клуб "Полігон" у місті Кострома РФ. Внаслідок пожежі загинуло 13 осіб. Однак російський окупант не буде відбувати покарання, а натомість поїде назад на війну в Україні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 березня 2024, 21:55

Дійсно! Ми вже грались з легітимністю Януковича Чаушеску ... Навіщо ж таке! Та й про корупцію, роздуте чиновництво ухилянтів, товстих неоподатковуваних попів та інші негаразди в країні треба мовчати, бо ворог скористається. От не кажемо про прильоти і ворог не знає куди запускати і не запускає. Тому поводимось як німці у 1937-1945: жодного сумніву стосовно Фюрера і корумпованої Хунти. Будемо стабільними, як КНДР - 70 років їх ніхто не чіпає.


Новини