Головна Новини Політика України 2024 Чому до легітимності Зеленського немає питань: роз'яснення експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому до легітимності Зеленського немає питань: роз'яснення експерта

Зеленський залишиться легітимним президентом після 20 травня цього року

16 березня 2024, 23:45
Поділіться публікацією:

До легітимності президента України Володимира Зеленського після 20 травня немає питань, переконаний політолог, голова КВУ Олексій Кошель.

Чому до легітимності Зеленського немає питань: роз'яснення експерта

Дискусії щодо легітимності Зеленського небезпечні. Фото з відкритих джерел

"У дискусіях щодо проблеми легітимності президента Володимира Зеленського я опираюся на позицію фахівців з конституційного права. Їхня позиція однозначна – після 20 травня президент залишається абсолютно легітимним. Конституція чітко передбачає неможливість проведення парламентських виборів під час воєнного стану. Ця логіка поширюється на інші статті. Крім того, є логіка безперервності влади", — наголосив політолог.

Кошель зазначив, що в історії з легітимністю всі крапки міг би розставити Конституційний Суд, однак з КС є проблема – зараз в суді лише 13 з 18 суддів, а призначення решти суддів затягується. Водночас, заявив політолог, заперечувати легітимність президента Зеленського вкрай небезпечно.

"Якщо немає перспектив отримати роз’яснення Конституційного Суду, необхідно організувати низку публічних заходів за участю провідних експертів з конституційного права і колишніх суддів Конституційного Суду, які нададуть фахові пояснення, щоби у суспільстві зникли питання щодо легітимності президента. Крім того, влада і опозиція мають укласти пакт або підписати документ з узгодженою позицією з цього питання", — додав політолог.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Палата представників Конгресу США вигадує все нові і нові "схеми", щоби відкласти на невизначений термін розгляд питання про виділення Україні нового пакету макрофінансової допомоги, відзначив політолог Петро Олещук. При цьому Олещук висловив здивування, що досі знаходяться співгромадяни, які беруться доводити, що "Дональд Трамп з республіканцями мріють про допомогу Україні".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Латвії Едгарс Рінкевичс підтримав заяву президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Європа не повинна встановлювати для себе "червоні лінії" у російсько-українській війні, зокрема у питанні можливої відправки своїх військ в Україну. Президент Латвії також перефразував відомий крилатий латинський вираз "Carthago delenda est" ("Карфаген має бути зруйнований") на "Russia delenda est" ("Росія має бути зруйнована").



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

morrison

17 березня 2024, 00:20

до розумових здібностей експерда теж немає питаннь:)


Новини