Головна Новини Політика України 2024 Чи заборонять в Україні Telegram: у Верховній Раді вказали на рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи заборонять в Україні Telegram: у Верховній Раді вказали на рішення

У Верховній Раді пропонують створити механізм, який дозволить блокувати соціальні мережі та платформи, якщо ті відмовляються співпрацювати з Україною.

5 серпня 2024, 11:06
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики та депутат від "Слуга народу" Микита Потураєв заявив, що через відсутність регуляції потрібно відключити месенджер Telegram в Україні.

Чи заборонять в Україні Telegram: у Верховній Раді вказали на рішення

В Україні можуть заблокувати Телеграм. Фото з відкритих джерел

Микита Потураєв в інтерв’ю "РБК-Україна" заявив про можливість відключити месенджер Telegram подібно до того, як це було з російськими соціальними мережами "Вконтакте" і "Одноклассниками"

"Ресурсів немає на регуляцію. І не буде. І можливості немає і не буде, бо це не в нашій юрисдикції. Це стосується будь-яких соцмереж. Що буде, якщо ми ніяк не будемо звертати уваги на ці загрози – не буде України. Тому що ні про яку інформаційну гігієну ми говорити не можемо", — сказав Потураєв та додав, що існує технічна можливість відключити Telegram.

Голова комітету ВР з питань інформаційної політики вказує на кілька характеристик платформи заявивши, що вона пов’язана з Росією та може нести небезпеку для України.

"Коли у тебе 80% населення користується немодерованою соцмережею, причому принципово немодерованою, керівництво якої не вступає в комунікацію з твоєю державою, по якій достатньо доказів, що вона залишається афілійованою з Росією, під впливом російських спецслужб, це велика помилка, яка, повторю, буде дорого коштувати", — додав Потураєв.

Український політик, щоб не програти інформаційну війну, пропонує написати законопроєкт, який передбачає, що соціальні мережі чи платформи мають встановлювати комунікацію з Україною. В іншому випадку, держава буде їх закривати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найпопулярніші Telegram-канали в Україні та скільки вони заробляють на своїй діяльності.

Також "Коментарі" писали, що після заборони Telegram в Україні може з'явитись месенджер на основі застосунку "Дія".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини