Головна Новини Політика України 2024 Чи продає Україна електроенергію за кордон під час вимкнень світла: очільник "Укренерго" пояснив ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи продає Україна електроенергію за кордон під час вимкнень світла: очільник "Укренерго" пояснив ситуацію

Володимир Кудрицький заявив, що Україна не експортує електроенергію до Європи, однак здійснює транзитні фізичні перетоки між європейськими країнами.

27 червня 2024, 14:30 comments3719
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький прокоментував інформацію, що Україна нібито продає електроенергію країнам Європи під час вимкнень світла. За його словами, Україна нічого не експортує, але може здійснювати транзит електроенергії між іншими країнами.

Чи продає Україна електроенергію за кордон під час вимкнень світла: очільник "Укренерго" пояснив ситуацію

Чи продає Україна електрику за кордон, коли вимикають світло українцям. Фото з відкритих джерел

Володимир Кудрицький в інтерв'ю hromadske заявив, що Україна понад місяць не займається експортом електроенергії. Очільник "Укренерго" вказав на важливий момент, щодо маніпуляцій у соціальних мережах, коли посилаючись на сайт Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) вказують, що Україна продає електроенергію в інші країни.

"Деякі люди бачать, умовно, 100 МВт на кордоні між Україною та Угорщиною — і помилково чи свідомо пишуть: "Значить, Україна експортує. Нас дурять. Нам вимикають світло, а самі продають електроенергію за кордон". Це не так. У цьому разі ми просто транзитом передаємо електроенергію, не використовуючи власні ресурси. Це не наш експорт", — заявив Кудрицький.

Голова правління "Укренерго" пояснює, що транзитні фізичні перетоки можуть траплятись між Румунією та Угорщиною, а посередником виступає Україна через слабкі зв’язки в електромережі між цими країнами.

Кудрицький додає, що у цьому можна переконатись, зайшовши на спеціальну вкладку Scheduled Commercial Exchanges на сайті ENTSO-E, де відображаються торгові операції.

"Це означає, що електроенергія заходить в Україну і виходить, не залишаючись у нас. Україна нічого не експортує і нічого не втрачає. Там видно, що з України до Європи нічого не надходить, а натомість Європа експортує електроенергію до України. Завдяки цьому імпорту ми можемо підтримувати більш-менш стабільну ситуацію з відключеннями", — наголосив Кудрицький.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр енергетики пояснив, чи підвищать ціну на електроенергію знову найближчим часом.

Також "Коментарі" писали про те, чому мобільний інтернет погано працює в періоди вимкнення світла та як цьому зарадити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 червня 2024, 13:53

То он як корумповані заробітчани на негараздах це називають. Шахрайські схеми біблійного народу ще ніхто не перевершив.


Новини