Головна Новини Політика України 2024 Безугла розповіла про свій перший хабар: за що «віддячились» нардепу
commentss НОВИНИ Всі новини

Безугла розповіла про свій перший хабар: за що «віддячились» нардепу

Нардеп Безугла повідомила, що сама нібито двічі в житті давала хабар і раз його отримувала

сьогодні, 17:20
Поділіться публікацією:

Народний депутат Мар’яна Безугла повідомила, що вона двічі давала хабар у своєму житті. За її словами, це було у час навчання в медуніверситету. Політик каже, що заплатила за дві дисципліни.

Безугла розповіла про свій перший хабар: за що «віддячились» нардепу

Мар'яна Безугла

"Усі "скидалися" в конвертах. Одна з цих дисциплін була "воєнка". Тоді це був мій перший досвід зіткнення з абсолютно відсталою, байдужою, полковничою військовою системою, яка навіть у чужому середовищі медичного університету виявилася найбільш корумпованою. Я вчила предмет самостійно, але це нікого не цікавило — за певну оцінку треба було платити. І всі мовчали. Кругова порука. Другим епізодом була символічна сума "на допомогу" з кожної групи за факультатив, якого фактично не проводили", — розповіла нардеп.

При цьому вона зізналася, що і сама отримувала "подяку в конверті". За її словами, гроші дала їй одна із перших пацієнток в інтернатурі.

"Жінка просто поклала конверт у кишеню за хороший візит, хоча за законом мала на нього повне право. Коли я прийшла додому, то довго сиділа з цими грошима в руці, потім склала їх назад і зберегла на все життя. Тоді і прийняла для себе рішення: ніколи", — розповіла Безугла.

При цьому нардеп додала, що корупція — це вибір, і вина за корупцію лежить на кожному, хто цей вибір робить.

"Щодо політичної відповідальності: вважаю, що, маючи таку системну проблему з етикою прийняття рішень, було б цивілізованим кроком з боку генерального прокурора та міністра охорони здоров’я написати заяву про відставку. Приймуть їх чи ні — це інше питання, проте такий жест засвідчив би зрілість високопосадовців", — вважає Безугла.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що чиновники і прокурори масово скуповують інвалідність, яка дає їм не тільки право відкупитися від армії, а ще й отримати пільги від держави.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини