Головна Новини Політика України 2024 Берлінська заявила, що Умєров має піти у відставку та пояснила чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Берлінська заявила, що Умєров має піти у відставку та пояснила чому

Ніхто точно не знає, чого хоче Умєров, його стиль управління – східний двір

8 жовтня 2024, 15:55 comments1457
Поділіться публікацією:

Керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська вважає, що Рустем Умєров, міністр оборони України, має скласти свої повноваження. У колонці для "Української правди" вона наводить основні причини, які, на її думку, вказують на необхідність ротації на цій посаді.

Берлінська заявила, що Умєров має піти у відставку та пояснила чому

Рустем Умєров

Як відзначила Берлінська, за більш ніж рік на посаді, Умєров так і не зміг впровадити чіткі та системні процеси управління в Міністерстві оборони. За її словами, хаос тільки зростає, а будь-які алгоритми роботи, планування та аналіз помилок відсутні. Міністерство занурене в політичні інтриги та уникання відповідальності, додала вона.

"Стиль управління – східний двір. Ніхто до пуття не знає, що саме йому потрібно. Тому кожен діє на власний розсуд – в надії, що це саме те, за що похвалять на нараді. Але пріоритети можуть змінитися за день, і тоді всі муситимуть бігти в іншу сторону", — відзначила Берлінська.

Вона також звертає увагу на завищення деяких показників для військово-політичного керівництва держави, а також на те, що демократично-цивільний контроль провалений. Міністр не зміг впоратися з окремими генералами, деякі з яких стали мільйонерами за короткий час, відзначила Берлінська. Також вона вказує на відсутність системного аудиту та оптимізації витрат, що призводить до втрат мільярдів гривень.

Хоча Міноборони має забезпечувати ЗСУ, Берлінська зазначає, що дефіцит ресурсів на фронті призводить до критичної ситуації. Крім того, міністерство не демонструє лідерства у впровадженні нових військових технологій, залишаючи Україну на позиції пасивного покупця, коли інші країни об'єднують зусилля для нарощування своїх військових потужностей.

Берлінська також критикує комунікацію міністра, яка, за її словами, створює атмосферу невизначеності та плутанини. Підлеглі не завжди розуміють, що від них вимагається, що призводить до подальшого занурення у хаос. Через це Берлінська переконана, що Умєров не здатен вивести команду з кризи, і закликає його піти у відставку.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР також заявили, що Умєров має піти у відставку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини