Головна Новини Політика України 2024 Бажання сховати чиїсь дупи: в ЗСУ розкритикували ідею економічного бронювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Бажання сховати чиїсь дупи: в ЗСУ розкритикували ідею економічного бронювання

Ідею економічного бронювання розкритикував політолог, військовий Дмитро Воронков. За його словами, мова йде про відверто корупційну схему

23 травня 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

Ідею комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку стосовно так званої "платної броні від мобілізації" розкритикував Дмитро Воронков.

Бажання сховати чиїсь дупи: в ЗСУ розкритикували ідею економічного бронювання

Мобілізація в Україні

"Вибачте, не соромно? Такої відвертої корупційної схеми я ще не бачив. Здається, згідно Конституції усі українці рівні перед законом. Але виходить, що знову "бабло" буде вирішувати чиїсь долі — хто буде захищати, а хто по клубах гасати. Броня або є, або її нема. Як це — коли роботодавець сам вирішує?"
- відзначив Дмитро Воронков.

При цьому експерт підкреслив, що він не вважає, що обов’язково всі українці повинні служити, проте це питання не повинно вирішуватися за гроші.

"Невже той, хто без грошей на війні ризикує меншим, чим син олігарха або депутата? Зовсім ні, бо життя та здоров'я не вирівнюється у грошах. Вірніше не повинне вирівнюватися. Я бачу у цій ідеї лише намагання сховати чиїсь дупи. Або нехай українці йдуть служити лише за власним бажанням, як на контракт. Або як є сьогодні. Але без цієї хрені про гроші!"
- заявив Воронков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народні депутати у якості так званого економічного бронювання пропонують роботодавцям платити 20 тис. гривень військового збору на місяць за працівника. Зокрема, у комітеті ВР з питань економічного розвитку є напрацьовані пропозиції щодо економічного бронювання, які надають можливість роботодавцю самостійно визначити стратегічно важливих для підтримки життєдіяльності бізнесу робітників, сплатити 20 тис. гривень на місяць військового збору за кожного з них і продовжувати працювати та сплачувати податки, необхідні для забезпечення Сил оборони та безпеки. При цьому голова комітету Дмитро Наталуха таку ідею вважає цілком виправданою, адже бізнес навіть під час війни повинен мати можливість працювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини