Головна Статті Політика України 2024 Мар’яна Безугла проти ЗСУ, волонтерів, незалежних медіа та України
commentss Cтатті Всі новини

Мар’яна Безугла проти ЗСУ, волонтерів, незалежних медіа та України

Хто така народна депутатка Мар’яна Безугла, яка неодноразово потрапляла в скандали через критику ЗСУ, волонтерів та незалежних медіа.

16 травня 2024, 11:27 comments1777
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Разом зі збройними силами країни-агресорки активізувались її агенти, мета яких залишається незмінною – розхитати українське суспільство, підірвати довіру до ЗСУ, зірвати мобілізацію, а разом із ними нашу спроможність тримати оборону. 

Мар’яна Безугла проти ЗСУ, волонтерів, незалежних медіа та України

Народна депутатка Мар’яна Безугла. Фото з відкритих джерел

7 травня соцмережі наповнились передруками чергової "зради": Безугла опублікувала пост, в якому заявила, що за Авдіївкою немає фортифікацій. Частина користувачів підхопила меседж, інша звинуватила нардепку в поширенні російської ІПСО. День у день із початком російського наступу на Харківщині Безугла видала новий пост, в якому повідомила, що їде на фронт інспектувати фортифікації. Вона також заявила, що збирається перевірити: забезпечення підрозділів, адекватність прийняття рішень військовим керівництвом різних рівнів, психологічний стан військових і цивільних, кількість та причини відмовників тощо.

Мар’яна Безугла проти ЗСУ, волонтерів, незалежних медіа та України - фото 2

Користувачі провели народну обраницю сотнями саркастичних коментарів із побажаннями допомогти із фортифікаціями власноруч лопатою, утриматися від селфі і здачі наших позицій ворогу, не повертатись до Києва. До деяких підрозділів Безугла вже доїхала: військові діляться враженнями у соцмережі Х (Twitter):

Мар’яна Безугла проти ЗСУ, волонтерів, незалежних медіа та України - фото 3

Мар’яна Безугла проти ЗСУ, волонтерів, незалежних медіа та України - фото 4

Мар’яна Безугла проти ЗСУ, волонтерів, незалежних медіа та України - фото 5

Невідомо, коли Безугла повернеться і відновить "комунікації" на своїй сторінці у Facebook. Але коли б це не сталось, ЗСУ, командуванню та суспільству слід підготуватися до нової хвилі хайпу. Саме про хайп свого часу заявив військовослужбовець і речник спільноти InformNapalm Михайло Макарук, коли коментував нападки Безуглої на вже колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

"ЗСУ діють згідно рішень ставки Верховного головнокомандувача, а депутати мають забезпечити всебічну підтримку і розвиток Збройних Сил. Мар’яна зробила хайп для того, щоб зробити хайп, внести розбрат у наше суспільство, підірвати довіру до ЗСУ. Оскільки вона чудово знає, що Головнокомандувач та інші військові не будуть публічно відповідати на такі запитання, бо це не по рангу і ця інформація не для широкого загалу. Деякі мої побратими написали заяви до СБУ щодо порушення кримінального провадження щодо Мар’яни Безуглої. Я всебічно це підтримую", – заявив Макарук.

Військовою експерткою, спроможною давати оцінки інженерно-фортифікаційним спорудам і плануванню операцій, Безугла стала  влітку 2022 року. Тоді нардепка прибула в один з командних пунктів на сході, аби контролювати військові операції в Сіверськодонецьку, давати вказівки командуванню та висловлювати претензії щодо "неправильних дій" військовослужбовців. Цю інформацію військових підтвердили журналісти Яніна Соколова, Юрій Бутусов, а також ексголова Луганської ОВА Сергій Гайдай, який назвав Безуглу "пані народний неадекват". За його словами, вона приїхала в поліцейський відділок, із кимось листувалася, робила дзвінки, після чого відділок накрила російська артилерія.

Дехто висловлював думку, що саме через депутатку загинули військовослужбовці під час чергового її візиту на фронт, адже вона відволікала велику купу ресурсів на свою охорону.

Випад Безуглої у сторону волонтерів  

В серпні 2022 року Безугла надіслала в СБУ звернення щодо перевірки цілої "мережі" начебто несправжніх волонтерів. "Є кілька десятків (чи скільки таких?) "волонтерів"(?) політиків, "лобістів", "коронованих", які можуть лобіювати певні компанії, політичні сили, розхитувати суспільство тощо. Деякі з них взагалі "професійні" з 2014 року", — написала вона.

Тоді проти депутатки виступила уся волонтерська спільнота, яка на відміну від неї систематично допомагає військовим упродовж усіх десяти років російської війни.

"Я можу офіційно сказати. Мар’яна Безугла до цього  працювала у волонтерському десанті Міністерства оборони. В мене безліч знайомих там були. Вона не довела жодну справу до кінця, не реалізувала жодний проєкт. Це про її реальний професіоналізм", – відреагував Михайло Макарук.

Закиди Безуглої незалежним ЗМІ 

Депутат Безугла атакує не тільки військових і волонтерів, але і незалежні медіа – ще один інститут, на якому тримається демократичний розвиток України. З квітня 2024 року вона систематично "торпедує" Суспільне – одне з найбільш професійних, успішних і незаангажованих ЗМІ України.

Вона поширила інформацію про статус мовника, його бюджет і буцімто "оплату праці" членів наглядової ради, яка не відповідала дійсності. Депутатка звинуватила Суспільне у працевлаштуванні "ухилянтів" та низькому охопленні їхніх матеріалів. Ці твердження спростувала Світлана Остапа, голова Наглядової ради Суспільного. Якщо коротко: понад третини населення країни дивіться і читає Суспільне, роздутий, на думку Безуглої, штат налічує 3650 співробітників на всю державу, "більшість заброньованих" насправді складає 400 осіб, а зарплати членам наглядової ради по 200 тис. грн – фейк, бо працюють вони безкоштовно – це норма закону.

Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк звернулась до Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки МКІП та Центру протидії дезінформації при РНБО з проханням провести роз'яснювальну роботу серед народних депутатів: "Готова особисто долучитись до лекцій з медіаграмотності і лікбезу для депутатів на цю тему".

Врешті Медіарух закликав президента, голову Верховної Ради, депутатів та міжнародних партнерів припинити тиск на Суспільне мовлення, зберегти за ним вечірні прайми телемарафону, відреагувати на неправдиві висловлювання Безуглої, які робились точно не на користь мовника і народу України як його головного стейкхолдера.

"Плідна законотворча діяльність" Мар’яни Безуглої

Питання виникають не лише до заяв Безуглої, але і до її роботи над законопроєктами. Пригадаємо найбільш яскраві її "досягнення". Вже під час повномасштабної війни Безугла попала під шквал критики через законопроєкт, який дозволяв би командирам вбивати військових за невиконання наказів. Менш ніж за 20 днів після появи проєкту його зняли з розгляду.

Безугла також піарилась на так званій "реформі СБУ". Жодного законопроєкту чи пропозиції вона так і не внесла. Така ж доля спіткала ще одну її "ініціативу" – парламентський нагляд за розвідкою. 

Безугла також була співавторкою законопроєкту, який пропонував саджати на 12 років тих, хто "представляє інтереси України за кордоном" без "повноважень та погоджень". Оцінку цій ідеї дала журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва, назвав Безуглу "не просто притрушеною жінкою, а шкідником".

Отримавши хвилю хейту у відповідь, Безугла дала задню, написавши, що цей законопроєкт – "законодавчий жарт". Але ж за такі жарти і недолугі законопроєкти платники податків платять Безуглій майже 55 тисяч гривень зарплати на місяць. 

Хто така Мар’яна Безугла

На виборах 2019 році на окрузі майбутньої депутатки організували так звану "сітку" зі "скуповування" голосів. Громадянська мережа "Опора" повідомляла, що активісти роздавали футболки та кепки за підписку на акаунт Безуглої. Згідно із законодавством, такі дії є непрямим підкупом виборців і мають нести за собою кримінальну відповідальність. 

Безугла була звичайною лікаркою за освітою, працювала в Проєктному офісі реформ при Міноборони та очолювала програму "Реформа системи медичного забезпечення Збройних сил України" і, судячи з декларації, власних ресурсів на ведення кампанії не мала.

За даними Бабеля, допомогти Безуглій стати народним обранцем допоміг Андрій Холодов — "тютюновий король", власник мережі сигаретних кіосків на зупинках громадського транспорту. Саме він був одним з тих, хто відбирав кандидатів у депутати для "Слуги народу". Представляючи її в штабі, Холодов, начебто, назвав Безуглу "дівчинкою ресурсною".

Схоже, "ресурсна дівчинка" з початком повномасштабного вторгнення РФ почала відпрацьовувати наданий кредит довіри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

22 травня 2024, 12:30

Посто нет слов. Корме матерных. Женщина не имеющяя ни какого военного образования руководит всеми войсками, думает, что депутатская бумажка добавляет мозгов. По ходу наоборот. Она просто работает на рашку и надо отрабатывать рашкины деньги . Но мозгов то нет и это очень заметно. Кончится война и мы с таких спросим.

Ігор

16 травня 2024, 11:09

Екстремізм не любить критики. Бандерівці вже нападали на організацію з прав людини. Зараз печерна бандерівська агресія зробила свою справу у Словаччині. Україна не здатна співіснувати з іншими ні з країнами ззовні ні з людьми всередині. Вишивата переповнена ворожістю і ненавистю до всіх.


Новини