ЗМІ: Від "ЄС" вимагають відповіді, чи Порошенко насправді є дияконом УПЦ МП

Адвокат Олена Ісаєвська звернулася до «Європейської солідарності» із запитом, в якому просить прояснити інформацію із приводу так званого «висвячення» Порошенка в диякони УПЦ МП

Адвокат Олена Ісаєвська вимагає від партії "Європейська Солідарність" надати відповідь, чи досі Петро Порошенко залишається дияконом УПЦ МП, повідомляють "Українські новини".

За інформаціє видання, відповідні запити Ісаєвська спрямувала до "Європейської солідарності", а також до Української православної церкви Московського патріархату.

Як повідомляють журналісти, у запиті адвокат посилається, зокрема, на інформацію, яка раніше була опублікована у ЗМІ про те, що народний депутат і колишній президент Петро Порошенко, буцімто, був висвячений у диякони і навіть нібито брав участь в релігійних церемоніях церкви Московського патріархату.

Окрім того, за інформацією видання, Ісаєвська просить надати інформацію про те, коли саме Порошенко був висвячений у диякони, і чи станом на зараз він продовжує виконувати цю функцію. Якщо ж Порошенко позбавлений сану, то адвокат просить надати інформацію, коли саме це відбулося та на якій підставі, пишуть "Українські новини".


Нагадаємо, ЗМІ розповідали про те, що, буцімто, у 2009 році Порошенко нібито отримав сан диякона УПЦ МП. Приводом для таких підозр стало фото, де політик, який на той час очолював Наглядову раду НБУ, у православному вбранні 7 червня 2009 року в Іонинському монастирі очолив хресний хід православної церкви Московського патріархату. Втім в монастирі тоді поспішили спростувати інформацію про те, що Порошенко отримав сан диякона. Втім, там підтвердили, що на Трійцю він дійсно брав участь в хресній ході УПЦ МП. Як би там не було, але після цієї події, відзначають ЗМІ, Порошенко знову почав рухатися кар’єрними сходами вгору і отримав в уряді Азарова посаду міністра закордонних справ.

Портал "Коментарі" розповідав, що 20 серпня Верховна Рада прийняла в цілому доопрацьований законопроект №8371 щодо заборони діяльності на території України релігійних організацій, зокрема пов’язаних з РФ. В народі його називають законом про заборону московської церкви.