Головна Новини Політика України 2024 Зеленський нібито готується до президентських виборів: чому поспішає
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський нібито готується до президентських виборів: чому поспішає

Зеленський нібито готується до президентських виборів на тлі падіння своїх рейтингів

26 вересня 2024, 17:57 comments1585
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський, можливо, планує проведення президентських виборів у 2025 році на тлі зниження рівня його підтримки. За даними видання The Economist, президент нібито розглядає вибори як спосіб зміцнити свою владу. Хоча видання не надає конкретних джерел, серед політиків, які підтвердили можливу підготовку до виборів, згадується Юлія Тимошенко.

Зеленський нібито готується до президентських виборів: чому поспішає

Володимир Зеленський

Згідно з даними американського Національного демократичного інституту, які наводить The Economist, довіра до Зеленського серед українців суттєво знизилася: якщо у травні 2023 року рівень його підтримки становив 80%, то у 2024-му він впав до 45%.

Незважаючи на те, що президентське рішення відкласти вибори до завершення війни залишається чинним, The Economist припускає, що Зеленський може призначити нові вибори вже наступного року для посилення своєї політичної позиції.

У розмові з виданням, Юлія Тимошенко зазначила, що політичний процес в Україні "безумовно вже розпочався", натякаючи на можливість проведення виборів.

Нагадаємо, за Конституцією України президент обирається на п'ятирічний термін. Відповідно, повноваження Володимира Зеленського мали б завершитися 20 травня 2024 року. Проте, як зазначав сам Зеленський, організувати вибори під час повномасштабної війни є надзвичайно складним завданням через постійні обстріли, окупацію частини територій та виїзд великої кількості українців за кордон.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Росії широко експлуатують тему нібито "нелегітимності" Зеленського. Зокрема, речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що президент України Володимир Зеленський нібито "втратив легітимність" після закінчення п’ятирічного терміну перебування на посаді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини