Зеленський назвав країни, які можуть стати наступними цілями вторгнення Росії

Володимир Зеленський не відкидає того, що росія може вторгнутися на територію країни-члена НАТО

Президент України Володимир Зеленський в інтервʼю французьким медіа BFM TV та Le Monde зазначив, що Путін здатний на сухопутне вторгнення, до деяких країни з метою їхньої дестабілізації.

Водночас президент також зазначив, що хоча публічні погрози Путіна застосувати ядерну зброю сприймаються як частина інформаційної війни, серйозності таким заявам не слід приписувати, враховуючи наявність ядерного потенціалу в інших державах, зокрема у членах НАТО.

"Використання ядерної зброї по інших державах світу — я в це не дуже вірю. А те, що він [путін] може вторгнутись, — так. У тому, що він може зробити сухопутну операцію, я впевнений", — сказав президент.

Особливу увагу український лідер приділив потенційній загрозі від Росії для балтійських держав та Молдови, заявивши, що сухопутні військові операції в цих регіонах є цілком ймовірними. Крім того, Зеленський виразив думку, що Росія може спробувати дестабілізувати Казахстан з метою впливу на відносини з Китаєм.

"Я впевнений, що він (Путін – ред.) може дестабілізувати Казахстан для того, щоб мати діалог з Китаєм. Його плани зрозумілі – багато дестабілізаційних точок у світі. Чим більше, тим більше його перемовна позиція. Ось що робить Путін, тактика його зрозуміла. Йому не потрібно знищити ту чи іншу державу світу, для перемовин достатньо її дестабілізувати і зайняти якусь частину цієї держави", – підсумував президент України.


Раніше “Коментарі” писали, що колишній міністр закордонних справ Вадим Пристайко в коментарі УП розповів про те, як свого часу президенту Володимиру Зеленському вдалося вивести з себе російського диктатора Володимира Путіна і здивувати топлідерів країн ЄС