Влада почала підготовку до виборів: у ВР сказали, що на це вказує

ЦВК видала постанову щодо впорядкування та зміни виборчих дільниць

20 вересня ЦВК видала постанову про впорядкування та зміну виборчих дільниць, про це повідомила нардеп Оксана Савчук. За її словами, саме ця постанова може вказувати на те, що влада почала підготовку до виборів.

Нардеп розповіла, що виборчі дільниці сформовані за принципом останніх виборів, які відбулися у 2020 році.

Проте, каже Савчук, з того часу відбулися суттєві зміни, наприклад, деякі дільниці, точки голосування, через війну фізично перестали існувати. Саме тому ЦВК повинна зробити аналіз того, що є станом на зараз.

Втім експерти вважають, що зараз недоречно говорити про вибори. Як заявив політолог Михайло Басараб, вибори, навіть під час перемир’я, стануть катастрофою для України.

"Щоб провести вибори за нинішніх умов, доведеться або втягти армію у виборчий процес, або викинути армію з виборчого процесу. І одне, і інше вилізе дуже серйозними проблемами, мʼяко кажучи. Це лише один з десятків інших аргументів проти виборів за нинішніх обставин. Вспокійтеся будь-ласка з тими виборами, бо ми потім не позбираємо себе. Перемога, і тільки потім все інше", - відзначив у Фейсбуці політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією The Economist президент України Володимир Зеленський, можливо, планує проведення президентських виборів у 2025 році на тлі зниження рівня його підтримки. За даними видання, президент нібито розглядає вибори як спосіб зміцнити свою владу. Хоча видання не надає конкретних джерел, серед політиків, які підтвердили можливу підготовку до виборів, згадується Юлія Тимошенко.