У ВР розповіли, як Галущенко бере під контроль регуляторі по енергетиці НКРЕКП

Галущенко протягує своїх людей в НКРЕКП

Як відзначає народний депутат Ярослав Железняк, зараз дуже цікаво спостерігати за кадровими подіями в "незалежному" регуляторі по енергетиці НКРЕКП.

"Якщо коротко, то зараз Галущенко / Шурма протягнули ще двох своїх кандидатів (Власенка і Слободяна) і мають 4 з 6-и голосів, щоб призначити повністю лояльного собі Власенко. Який був першим замом Галущенка. Що сьогодні і відбудеться. І так типу "незалежний" НКРЕКП став повністю залежним. Точніше ще більш залежним", - написав у Телеграмі Железняк.

При цьому він підкреслив, що кандидатів в НКРЕКП обирає комісія, яка складається із трьох членів від Комітету енергетики, одного члена від Міненерго та ще одного від Мінрегіону.

"Ось так і була сформована повністю лояльна до наших енергетичних корупціонерів комісія, яка відібрала трьох таких самих повністю лояльних людей до Галущенка/ Шурми. Третій був той екс-заступник Немчінов, що підозру отримав від НАБУ", - відзначив нарде.

За його словами, західні партнери отримали ще один приклад того, що як тільки в Україні без міжнародних експертів проводять конкурс - це подарунок корупціонерам.

При цьому Железняк нагадав, що посилення незалежності НКРЕКП є вимогою Ukraine Facility Plan на останній квартал цього року.

"Дуже прям цікаво чи вистачить нашим європейським колегам після такого хака системи вимагати повторного переобрання членів НКРЕКП?" - відзначив нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна міністр енергетики Герман Галущенко підставляє президента Володимира Зеленського і робить це не вперше. Шабунін заявив, що Галущенко вже втретє підставляє Зеленського, тепер – ледь не протягнувши "чорта" з підозрою від НАБУ/САП на посаду в НКРЕКП.