У ВР, не добираючи слів, накинулись на Умєрова і процес мобілізації, який він організував

У ВР жорстко критикують Умєрова за те, що в Міноборони відмовляються демобілізувати військових до 25 років

В Міноборони відмовляються демобілізувати чоловіків, які були мобілізовані до війська у 18-25 років, повідомив нардеп Олексій Гончаренко. За його словами, в міністерстві стверджують, що, буцімто, мобілізували дуже багато "дітей", і без них боєздатність армії суттєво погіршиться.

Гончаренко стверджує, що в Міноборони відверто в цинічно брешуть.

"Це абсурд – бо мобілізовують лише обмежено придатних. Яким заборонено займати бойові посади і які просто є тягарем для армії. Міністерство оборони і особисто міністр х*й клали на цю мобілізацію та на те, що відбувається. Їм все одно на все. Абсолютно не професійні та не підготовлені люди", - заявив Гончаренко у Фейсбуці.

При цьому він заявив, що поки Рустем Умєров буде знаходитися на посаді міністра оборони, Україна програє цю війну.

"Якщо ми не змінимось. Не змінимо МО. Не змінимо наш генералітет. Ми - програємо цю війну", - заявив Гончаренко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народний депутат, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко підтримує зменшення призовного віку в армію. За його словами, у всьому світі немає такого, що молоді люди з 18 років не призиваються. При цьому він додав, що таку позицію в Україні не можуть зрозуміти за кордоном. На його думку, необхідно знизити мобілізаційний від до 20 років і разом захищати свою країну від російської навали.

Також "Коментарі" розповідали про те, що Рустема Умєрова, можливо, відправлять у відставку. Говорять, що нібито президент Володимир Зеленський уже ухвалив таке рішення.