Головна Новини Політика України 2024 У ВР назвали умову, яка приведе до того, що Україна майже миттєво стане членом НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР назвали умову, яка приведе до того, що Україна майже миттєво стане членом НАТО

Україна виконує своє «домашнє завдання» щодо руху в НАТО, відзначив нардеп Єгор Чернєв. Він додав, що Україна майже миттєво стане членом Альянсу, як тільки буде політична воля для цього

2 травня 2024, 13:21
Поділіться публікацією:

Перебуваючи з неоголошеним візитом в Україні, генсек НАТО Єнс Столтенберг перевірив, як країна де-факто інтегрується в Альянс та впроваджує стандарти та принципи, відзначив Єгор Чернєв.

У ВР назвали умову, яка приведе до того, що Україна майже миттєво стане членом НАТО

Єгор Чернєв

Як стверджує народний депутат, Україна виконує своє "домашнє завдання", насамперед мова йде про виконання адаптованої Річної національної програми, яку прийняли на саміті у Вільнюсі. Де-факто, відзначив Чернєв, це рух у НАТО.

"І слова Єнса Столтенберга про те, що Україна майже миттєво стане членом Альянсу, коли настане час, означають, що, коли буде політична воля, не виникне жодних затримок у питанні про наше членство",
— заявив народний депутат.

При цьому, за словами політика, для того, аби зберегти постійну підтримку Києва, розглядаються різні моделі – від підтримки у форматі "Рамштайн" і до підтримки усередині Альянсу. Втім, додає нардеп, Україна також намагається укласти з різними країнами двосторонні угоди про гарантії безпеки, в рамках яких, кожна країна погодилась взяти на себе конкретні зобов’язання.

Чернєв висловив сподівання, що незабаром Київ укладе безпековий договорі із Сполученими Штатами і там пропишуть конкретні цифри допомоги щороку Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, є думка, що Україну негайно приймуть в члени НАТО, коли Європа відчуватиме загрози для свого існування. Тоді Україна буде гарантувати безпеку Європі. У цьому разі від Києва не будуть нічого вимагати і скасують будь-які формальності, які блокують наше членство. Бо в тих умовах Україна буде потрібна НАТО і тому її туди візьмуть без будь-яких пересторог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини