У ВР черговий скандал: народні депутати всіх фракцій, крім ОПЗЖ, заблокували трибуну

Народні депутати протестують через те, що провалено голосування за перейменування російських назв населених пунктів

Верховна Рада провалила голосування за перейменування російських назв населених пунктів. Список тих, хто голосував за/проти і зокрема 75 тих, хто не прийняв рішення обовʼязково буде опубліковано згодом, повідомила у Фейсбуці нардеп Соломія Бобровська і додала, що в українському парламенті "несеться московський трешняк".

При цьому нардеп Вікторія Сюмар розповіла, що сьогодні депутати мали проголосувати важливу постанову про перейменування, аби остаточно позбутися радянських і російських назв українських міст і сіл, як заключний етап декомунізації. Павлоград мав стати Матвіївим, Червоноград – Шептицьким, Новопсков – Айдаром, село Першотравневе на Нікопольщині - Мозолевським.

"Але ні, партія влади зіграла в звичну гру - пообіцяти і кинути. 132 голоси за, якраз половина, і голосування провалене. В той час, коли країна вмита кровʼю українців через війну Москви, ми досі називаємо свої міста московитськими назвами. Це малоросійська позиція раба, в яку грає партія влади. І хоч лідеру монобільшості смішно, це - насправді трагічно. Рада знов заблокована. Щонайменше до завтра", - повідомила у Фейсбуці Сюмар.

У свою чергу нардеп Володимир Ар’єв повідомив, що представники усіх фракцій ВР, крім ОПЗЖ, заблокували трибуну через провал голосування за перейменування 330 населених пунктів, яке передбачало ліквідацію російської топонімики.

"Найбільше голосів не додала фракція Слуг народу", - додав політик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наприкінці липня нардепи заблокували роботу ВР майже на місяць.