У Верховній Раді запропонували створити "ширку": від чого може врятувати

Широка коаліція потрібна для формування уряду, який почне працювати адекватно в умовах воєнного часу

У Верховній Раді продовжується фарс із звільненням міністрів, відзначив нардеп Олексій Кучеренко.

"В залі їх нема, звітів нема, нічого нема - є трагедія! Проблеми не в уряді і не в депутатах. Проблема в тому, що одна людина не має жодного уявлення що таке країна, що таке державне управління, що таке державні інституції, що таке закони і що таке Конституція, що таке відповідальність і що таке розум та прагматизм", - заявив нардеп.

За його словами, відповідальність за це лежить на кожному. Нардеп додав, що у Верховній Раді немає насправді ні більшості, ні монокоаліції, бо вона не здатна виконувати своєї конституційної функції і це очевидно.

"На сьогодні єдиний варіант для нас - повне переформатування парламенту та створення "широкої коаліції" з метою створення професійного, патріотичного та відповідального Уряду України воєнного часу", - додав нардеп.

При цьому відомо, що народні депутати провалили голосування за те, щоб кожен міністр перед відставкою звітував перед нардепами. Єдиний, хто це за словами нардепа Ярослава Железняка зробив, це Олександр Камишін.

Як повідомив Железняк, нардепи 243 голосами задовільнили його заяву на звільнення.

"Попри інформацію у ЗМІ, він не йде на посаду заступника голови ОП. А буде у статусі стратегічного радника. Я так розумію взагалі функцію Шурми після його звільнення поки вирішили в ОП скоротити (так як прокляте місце), що теж добре", - додав Железняк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на засідання профільного комітету не прийшов звітувати міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який нібито в цей час вигулював песика на Інститутській.