Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді сказали, чи знизять мобілізаційний вік до 18 років
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді сказали, чи знизять мобілізаційний вік до 18 років

У ВР підтвердили, що іноземні партнери запитують, чому в Україні не знижують мобілізаційний вік

сьогодні, 11:05
Поділіться публікацією:

В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація. Хоча раніше призовний вік було знижено до 25 років, час від часу виникають обговорення можливості його подальшого зниження. Як зазначив в коментарі РБК-Україна член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, мобілізація з 18 років в Україні не планується. Він підкреслив, що на даний момент законодавчі зміни щодо зменшення призовного віку не розглядаються.

У Верховній Раді сказали, чи знизять мобілізаційний вік до 18 років

Мобілізація в Україні

При цьому відомо, що останнім часом з'являлася інформація про те, що нібито міжнародні партнери тиснуть на Україну з вимогою знизити призовний вік. Втім, Веніславський зазначив, що не може офіційно ані підтвердити, ані спростувати ці чутки. Проте він зауважив, що під час зустрічей з американськими та європейськими партнерами, а також закордонними журналістами, дійсно виникали запитання щодо того, чому Україна не знижує призовний вік, оскільки молодь вважається більш ефективною на фронті.

Однак в Україні неодноразово наголошували, що таких планів немає. Як відзначив нардеп, приватні думки окремих людей не можуть бути підставою для обговорення.

"Законодавчі зміни щодо зниження призовного віку не передбачаються", — підсумував нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Сергій Лещенко повідомив про те, що Сполучені Штати, буцімто, тиснуть на Володимира Зеленського у питанні зниження мобілізаційного віку до 18 років. Лещенко зазначає, що американці порівнюють ситуацію в Україні з війною у В'єтнамі, під час якої США призивали на службу юнаків з 19 років. Саме тому американські політики не розуміють, чому в Україні досі не мобілізують молодь віком від 18 до 25 років. Втім, нібито Зеленський категорично проти того, щоб знижувати мобілізаційний вік і відправляти на фронт молодь, починаючи з 18 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини