Стефанчук прокоментував перехід на "зимовий час": вважає рішення ВР історичним

Стефанчук прикривається думкою лікарів, що постійна зміна часу негативно впливає на людей

Як відзначив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, сьогодні парламент прийняла закон України “Про обчислення часу в Україні”. Тобто, каже він, мова йде про єдиний київський час на всій території України та відмова від подальшого сезонного переведення стрілок годинників.

Стефанчук каже, що був ініціатором документу, тому готовий навести декілька аргументів, чому цей документ важливий.

"Існувала думка, що переведення годинників економить електроенергію. Але наразі відсутні жодні розрахунки, які б доводили, що ми маємо економію електроенергії за умови сезонного переведення стрілок годинника", - заявив спікер.

Окрім того, за його словами, лікарі та вчені вважають, що сезонне переведення стрілок годинника негативно позначається на самопочутті людей - порушення біоритмів, виникають труднощі зі сном, роздратування та зниження концентрації. Він відзначив, що парламент "почув ці аргументи".

"Запровадження на всій території України єдиного часу — геополітичне завдання. Після анексії АР Крим РФ одразу ж ухвалила рішення та встановила на тимчасово окупованих територіях московський час. І народні депутати України показали сьогодні свою політичну зрілість та зрозуміли цю важливу складову законопроекту 4201. Дякую колегам за підтримку документу", - заявив Стефанчук.

За його словами, парламент ухвалив дуже важливе рішення і Україна тепер має свій єдиний київський час.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що сьогодні ВР ухвалила рішення про "встановлення зимового часу". Це рішення нещадно критикують експерти. За їх словами, парламент просто наплював на українців, особливо на жителів східних областей, де схід сонця тепер буде о третій ранку.