Стало відомо, коли насправді затримали заступника Галущенка і чи дійсно міністр сприяв НАБУ

Заступника міністра енергетики Хейла нібито затримали ще в суботу

Заступник міністра енергетики вимагав хабар півмільйона доларів з Волинської державної шахти за те, що вона отримає обладнання з державної шахти під Покровськом, що в кількох кілометрах від лінії фронту на Донеччині. Тобто, відзначає журналіст Юрій Ніколов, вимагав від волинських шахтарів хабар за те, що вони фактично врятують державне обладнання від знищення чи окупації, бо рашисти зараз пруть саме під Покровськом так, що їм і Курську область віддати не жалко.

"Затриманий прямо на хабарі Хейло – це стовідсоткова креатура міністра Галущенка і смотрящего за ним радника Ігоря Миронюка. До вторгнення він крутився на керівних посадах в різних енергокомпаніях – і приватних, і державних. В 2022 році Галущенко покликав його очолити ДП "Укрвугілля" (це підприємство забирає вугілля з державних шахт). А минулої осені піднявся до "вугільного" заступника міністра, і вже з цієї посади збирав бабулєси за те, чому насправді мав допомагати – рятувати державне майно від окупантів", - відзначив Ніколов.

За його словами, мова йде про настільки ганебну історію для Германа Галущенка, що його піар-аси вигадали історію про те, що затримання заступника відбулось за його підтримки. Насправді про його "підтримку" в НАБУ і САП нічого не знають, про неї говорить тільки "татарівське" СБУ.

"Більше того, за даними моїх джерел, затримання Хейла відбулось в суботу. І як мені підказав колега, саме в суботу в Міненерго і дізнались про цей факт. Тобто вся підтримка міністра звелась до того, щоб в свинячий голос у понеділок поставити питання про звільнення Хейла. Коли він вже другий день як був затриманий в ресторані під час отримання хабаря", - відзначив Ніколов.

Цю інформацію прокоментував нардеп Ярослав Железняк, який також звертав увагу на те, що про сприяння Галущенка в затриманні свого заступника не говорять ні САП, ні НАБУ.

"Коротше, виглядає так що "сприяння" було в тому, щоб взяти на роботу і довірити вугільний напрямок", - відзначив він у Телеграмі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на хабарі був затриманий заступник міністра енергетики Олександр Хейло.