"Слуги народу" збунтувалися: яке рішення Зеленського блокують

«Слуги народу», буцімто, не підтримують рішення Зеленського відправити Шмигаля у відставку

Як заявив народний депутат Олексій Гончаренко, зараз триває операція, яка допомагає голові уряду Денису Шмигалю залишитися на посаді.

"Операція "Врятувати рядового Шмигаля" триває. Завтра буде 3 тижні як не засідає Рада. Чому? Бо Давид Арахамія допомагає зберегтися Денису Шмигалю", - заявив Гончаренко.

Більше того, народний депутат стверджує, що ще в липні президент Володимир Зеленський вже прийняв рішення про заміну Шмигаля на міністра економіки Юлію Свириденко, але неочікувано субʼєктність стала проявляти фракція "Слуги народу".

"Справа в тому, що між Арахамією та Шмигалем склались добрі і різноманітні стосунки. Крім того, Арахамія позиціонує себе як незалежний від Андрія Єрмака центр прийняття рішень. Тож він вирішив поборотися за Шмигаля. До речі, цікаво, на чиєму боці в цьому протистоянні опинився Олег Татаров. Бо є різні точки зору на це", - говорить Гончаренко.

На його думку, ця боротьба і стала реальною причиною того, що парламент зупинив свою роботу 23 липня. Після цього, каже нардеп, Зеленський стикнувся з незвичною для себе ситуацією, коли рішення він прийняв, а реалізувати його не може, бо депутати, яких він зневажає, просто не збираються на засідання.

"Пішли в СЗЧ. Більше того, частина депутатів від Слуги заговорила, що мол, а чому ми маємо знімати Шмигаля/голосувати за Свириденко, який наш тут інтерес. Як не дивно, фракція Слуги народу вирішила пошантажувати Зеленського і його Офіс", - заявив Гончаренко.

Політик прогнозує, що найймовірніше, на цьому тижні засідань Ради не буде.

"Але безкінечно ця пауза тягнутися не може. І на наступному тижні засідання мають відновитися. Хто, кого і як до того моменту перетисне - скоро побачимо. Розвʼязка близько", - підсумував політик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше у ВР заявили, що Шмигаля не звільнять і вказали на причини.