Шмигаля міняти не будуть: У ВР пояснили, що на це вказує

Верховна Рада не буде голосувати за відставку Шмигаля, і на це вказує заява спікера Руслана Стефанчука

Нещодавно голова Верховної Ради Руслан Стефанчук назвав Дениса Шмигаля кращим прем’єр-міністром в історії незалежної України.

Як відзначив нардеп Олексій Кучеренко такий комплімент означає лише одне - ніякої заміни премʼєра в уряді не буде - не "пролазить".

"Нема кому за це голосувати в псевдомонобільшості. А Руслан Стефанчук, як "особа наближена до імператора", дізнавшись про це спробував на випередження продемонструвати це публічно. Бо погодьтеся - важко уявити собі голову ВР, який голосує за зняття кращого премʼєра всіх часів", - відзначив Кучеренко.

За його словами, саме тому можна припустити, що "нас деякий час чекає "стабільність".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає Дениса Шмигаля найкращим прем'єр-міністром України за всю її історію. Стефанчук пояснює свої слова тим, що Шмигаль є технократом та трудоголіком.

Також Руслан Стефанчук прокоментував інформацію щодо можливості звільнення прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. За його словами, зміна уряду з дотриманням вимог щодо воєнного стану малоймовірна. Однак голова ВР вказує, що Шмигаля можуть звільнити, якщо внесуть певні зміни та доповнення до 10 статті, які дозволять зробити звільнення прем’єр-міністра можливим під час дії воєнного стану.

Окрім того, відомо, що раніше нардеп Федір Веніславський заявляв, що сьогодні немає можливості з повним дотриманням закону змінити уряду. Він теж підкреслював, що під час воєнного стану неможна звільняти голову уряду і відправляти всіх міністрів у відставку.