Рейтинг політиків: лише троє мають позитивний баланс довіри у населення

Лише в одного політика баланс довіри/недовіри становить понад 10%.

Центр Разумкова оприлюднив результати свого останнього соціологічного опитування, яке показало рівень довіри до українських політиків та громадських діячів. Серед 25 учасників лише троє політиків та один державний діяч отримали позитивний баланс довіри.

Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський продовжує користуватися значною підтримкою громадян. За результатами опитування, 51,2% респондентів довіряють главі держави, тоді як 41,5% висловили недовіру. Позитивний баланс довіри становить 9,7%, що робить Зеленського одним з небагатьох політиків, який має більше підтримки, ніж критики.

Віталій Кім

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім став одним з трьох політиків, які отримали позитивний баланс довіри. Зокрема, 45,8% респондентів висловили підтримку його діяльності, тоді як 34,4% ставляться до нього скептично. Баланс довіри/недовіри становить 11,4%, що є найвищим серед усіх політиків, включно з Зеленським.

Михайло Федоров

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров також потрапив до трійки політиків із позитивним балансом довіри. Згідно з даними, 31,2% респондентів довіряють йому, тоді як 24,5% висловлюють недовіру. Баланс становить 6,7%, що вказує на позитивне сприйняття його діяльності у сфері цифрових реформ.

Василь Малюк

За результатами опитування, 36,2% респондентів довіряють Малюку, тоді як 27% не підтримують його діяльність. Баланс довіри становить 9,2%, що свідчить про досить високий рівень підтримки серед населення.

Рейтинг політиків з позитивним балансом довіри/недовіри:

  • - Віталій Кім – 11,4%
  • - Володимир Зеленський – 9,7%
  • - Василь Малюк – 9,2%
  • - Михайло Федоров – 6,7%

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про п'ять політиків, яким українці довіряють найменше. Лідером став Юрій Бойко. Його рейтинг балансу довіри/недовіри -74,8%.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців підтримує проведення виборів в Україні до закінчення війни.