Рейтинг летить в прірву: скільки українців зараз довіряють Зеленському

Якщо минулого року президенту довіряли 80% українців, то зараз тільки 51%

Центр Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року провів опитування щодо того, яким політикам, посадовцям та громадським діячам довіряють українці.

Як вказано у результатах опитування, найчастіше респонденти відповідали, що довіряють президенту Володимиру Зеленському. Рейтинг його довіри становить 51%. Окрім того, частіше висловлювали довіру, ніж недовіру, до В. Кіма (відповідно 46% і 34), Василя Малюка (відповідно 36% і 27%) та Михайла Федорова (відповідно 31% і 24,5%).

Разом з тим, опитування засвідчило, що 79% українців не довіряють колишньому лідеру забороненої ОПЗЖ Юрію Бойко та лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Окрім того, лідеру "Європейської солідарності" Петру Порошенку не довіряють 68%, а народній депутатці Маряні Безуглій не довіряють 64% опитаних.

Окрім того, погано із довірою українців у голови Офіса президента Андрія Єрмака. Йому не довіряють 62%. Голові фракції "Слуга народу" Давиду Арахамії не довіряють 60%. При цьому високий рівень недовіри у голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та очільника уряду Дениса Шмигаля. Їм відповідно не довіряють 53% та 52% опитаних.

Як свідчать данні опитування Центра Разумкова, частіше висловлювали недовіру, ніж довіру, до мера Києва Віталія Кличка (не довіряють йому 47%, довіряють 39%), волонтера Сергія Притули (відповідно 46% і 42%), міністра оборони Рустема Умєрова (відповідно 41% і 29%). Більше не довіряють, ніж довіряють українці раднику голови Офісу президента Михайлу Подоляку (відповідно 40% і 35%), нардепу Дмитру Гетьманцеву (відповідно 39% і 16%), міністру енергетики Герману Галущенку (відповідно 32% і 11%).

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що падіння рівня довіри до президента показало і опитування КМІС. За даними соціологічного дослідження Зеленському довіряють 59% опитаних.

Також "Коментарі" розповідали, що ще минулого року рівень довіри до Зеленського становив 80%, а на початку війни – 95%. На тлі падіння рейтингу на Банковій навіть ніби задумались над проведенням президентських виборів.