Рада дала добро на історичне підвищення податків: хто допоміг залізти в кишеню кожному

Верховна Рада 247 голосами дозволила історично підняти податки під час війни

Верховна Раді вцілому прийняла законопроект про зміни до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану під номером 11416-д.

Саме цим законопроектом піднімається військовий збір для ФОП і інших категорій населення до 5%.

"Драконівське збільшення податків для інших українців підтримали депутатів. Це ганебний закон. Там не враховані пропозиції щодо підняття податків на гральний бізнес, там залишається кешбек, там немає податків на алкоголь і тютюн. Зате - збільшення навантаження на ФОП , малий бізнес і простих українців. Цю ганьбу підтримали 247 депутатів. Слуги і ОПЗЖ", - повідомила у Фейсбуці нардеп Ірина Геращенко.

Про те, що нардепи підтримали антиконституційний закон Гетьманцева про знищення економіки та збільшення податків для українців, заявила також нардеп Ірина Фріз.

"Ганьба владі, яка обкладає податками ФОПи та найбільш незахищені верстви нації та звільняє від оподаткування мільярдерів, не підвищує їх для ігорного бізнесу, інвест-нянь, індустріальних парків, алкоголю та табачки", - підкреслила політик у Фейсбуці.

При цьому нардеп Олексій Кучеренко звернув увагу на те, що податковий закон проголосовано 247 голосами.

"З них 31 це голоси "воєннополонених" з колишньої "ОПЗЖ" - тобто, це знов ключові голоси. Ще одне підтвердження реальної коаліції "слуг" з "ОПЗЖ". Знайти кошти для ЗСУ в бюджеті можна й без підвищення податків - це очевидно сьогодні всім", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ВР відхилила правку про збільшення до 5% військового збору для самих військовослужбовців.