Головна Новини Політика України 2024 Позбавлення доступу до консульських послуг. МЗС бере під контроль чоловіків за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Позбавлення доступу до консульських послуг. МЗС бере під контроль чоловіків за кордоном

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Твітері підтвердив інформацію, що деякі консульські послуги будуть призупинені для українських чоловіків, які перебувають за кодоном. За його словами, не можна кинути державу і вимагати від неї послуг

23 квітня 2024, 17:34
Поділіться публікацією:

Якщо чоловік призовного віку знаходиться за кордоном він не звільняється автоматом від свого конституційного обов’язку захищати свою країну, заявив Дмитро Кулеба.

Позбавлення доступу до консульських послуг. МЗС бере під контроль чоловіків за кордоном

Дмитро Кулеба

Міністр підкреслив, що в умовах широкомасштабної агресії Росії головним пріоритетом є саме захист України, і на це спрямовані всі дії міністерства закордонних справ.

Кулеба розповів, що деякі чоловіки призовного віку виїхали за кордон і таким чином продемонстрували, що питання виживання держави для них не є пріоритетом. При цьому вони приходять в консульства і хочуть отримати від держави послуги.

"Якщо ці люди вважають, що хтось там, далеко на фронті, воює і віддає свої життя за цю державу, а хтось посидить за кордоном, але при цьому буде отримувати послуги від цієї держави, — то так це не працює",
— відзначив Кулеба.

Він підкреслив, що виїзд за кордон автоматом не звільняє чоловіка призовного віку від обовʼязків перед своєю країною.

Саме тому, підкреслив Кулеба, він доручив вжити необхідні заходи щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном.

"Це буде чесно",
— підкреслив очільник міністерства закордонних справ.

При цьому він пообіцяв, що згодом міністерство надасть  всі розʼяснення, які стосуватимуться порядку отримання консульських послуг в межах законодавства для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах.

При цьому відомо, що надання консульських послуг для українських чоловіків буде призупинено з 23 квітня. Уже низка консульств перестали надавати такі послуги, поки не отримають роз’яснень із цього приводу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи можна депортувати українських чоловіків з-за кордону на війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини