Наші ідіоти у Верховній Раді впали в маразм: Чорновол звернулася до Зеленського

Чорновол називає диверсією перехід на «зимовий час»

Військова, екс-нардеп Тетяна Чорновол закликала президента Володимира Зеленського ветувати закон про перехід на зимовий час, адже тоді українців чекає життя в темряві, чого немає в жодній країні, і це на додачу до війни і відключень.

"В країні, яка вже бунтує через тотальні відключення енергії, не раціонально відмовлятися від цілої години дармового природнього освітлення кожен день. Таке не зробила жодна країна, тільки наші ідіоти у Верховній Раді впали в маразм", - відзначила у Фейсбуці нардеп.

За її словами, в наш військовий енергодефіцитний час раціонально залишити зміну зимовий/літній час, або перейти на цілорічний літній час.

Військова переконана, що зимовий час не підходить сучасному суспільству для життєдіяльності адже середина дня о 12 годині, передбачає потребу лягати спати о 20 годині вечора, а вставати о 4 ранку.

"Погодьтесь, так не робить ніхто. Бо часові рамки життєдіяльності суспільства у нас інші. Банально транспорт у нас не ходить о 5 годині ранку, і школи не відкриваються о 6 ранку. Отож при переході на зимовий час буде один наслідок: життєдіяльність суспільства у нас буде відбуватися в темноті. Адже при зимовому часі навіть у серпні, тобто літом людям, коли приходитимуть з роботи додому о 19 доведеться робити домашні справи при свічках. Сонце вже зайде, а лампи не світитимуть, бо відключення. Адже за енергоспоживанням вечірні часі найпіковіші. І саме на них припадають валові відключенння і природнє освітлення - порятунок. Навіщо від нього відмовлятися?" - не розуміє військова.

За її словами, коли Україна перейде на "зимовий час" півроку сонце буде освітлювати наші ночі - сходити в проміжку від 3 ночі по 5. Саме тому у Франції "літній час" зміщено ще на годину, це коли сонце в зеніті о 14 дня, а в Іспанії взагалі на 15 годину.

До речі, додає політик, в усіх країнах Європи люди на референдумах вибирали, на якому часі лишитися і всі вибирали літній, окрім зовсім північних майже полярних країн, де літній час реально не зручний.

"Навіть наш ворог для власного комфорту і енергоефективності зупинився на літньому часі для Москви, і на зимовому для полярних регіонів. Для порівняння в кінці серпня в Києві сонце сідатиме о 18.43, а в Санкт-Петербурзі який з нами на одній довготі о 20. 03. Чому, питаю, у ворога має бути краще ніж у нас?" - відзначила Чорновол.

Вона переконана, що "зимовий час" це диверсія проти України. На її думку, було би добре, якби СБУ поцікавитися "звідки ростуть ноги" у депутатів-ініціаторів дурного і шкідливого закону, а особливо у спікера Руслана Стефанчука його автора.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ВР своїм рішенням "смачно плюнула" у всіх мешканів східних областей.