На голову ВР Стефанчука подали в суд. У чому справа

Нардеп Марія Іонова подала на спікера Руслана Стефанчука в суд. За її словами, вона змушена захищатися і відстоювати свої права. Про це політик сказала в ефірі «Еспресо». Мова йде про обмеження права депутатів здійснювати відрядження

Народний депутат Марія Іонова розповіла, що голова Верховної Ради обмежує народних депутатів у праві їздити за кордон у відрядження. За її словами, дійшло до того, що члени комітету із закордонних справ не здійснили жодного міжнародного візиту.

Як підкреслила Іонова, такі дії голови Верховної Ради виглядають абсурдно. За її словами, іноземні політики під час онлайн-зустрічей запитують, чому українські депутати не приїжджають в ту чи іншу країну. Іонова каже, що змушена їм у дуже м’якій формі пояснювати, чому так відбувається, у іншому разі можуть з’явитися питання до розвитку демократії в країні.

Тобто, на думку Іонової, мова йде про "злочинні дії влади", тому вона і подала в суд на голову Верховної Ради Руслана Стефанчука, який, зокрема, обмежує її діяльність.

"Так, я подала в суд, бо на мене нападають і я захищаюся",
- підкреслила нардеп.

Також політик додала, що вона захищатиме своє право працювати.

Окрім того, народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі опублікував статистику по депутатам, які зараз знаходяться у відрядженні за кордоном. За його інформацією, за кордоном перебувають 7 депутатів із фракції "Слуга народу", 6 депутатів із колишньої ОПЗЖ, один депутат із фракції "Голос". Також політик додав, що є також відрядження за листами спецслужб, але скільки їх відбувається, такої інформації у Верховній Раді немає.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді відбувається мінікриза. 14 березня відбулося перше пленарне засідання за останніх три тижні, але воно протривало не більше години. У залі не вистачало голосів для того, щоб розглядати законороєкти.