Масштабна відставка міністрів: чи можуть зміни в уряді змінити ситуацію в країні

Народний депутат Андрій Осадчук має сумніви, що звільнення міністрів вплинуть на роботу уряду.

На початку вересня щонайменше шість міністрів написали заяви на звільнення. Як вказує народний депутат Давид Арахамія після звільнень та нових призначень понад 50% штатної чисельності КМУ зазнає змін. Однак нардеп Андрій Осадчук вважає, що зміна міністрів не вплине на ефективність роботи уряду.

Народний депутат Андрій Осадчук прокоментував масштабне звільнення міністрів. За його словами, це спроба "навести лад в уряді", адже деякі посади понад рік залишалась вакантними.

"Щодо анонсованих кадрових змін в уряді, то думаю, що це ніяк не вплине. Бо напевно найбільшою вадою поточного моменту української демократії є те, що всі рішення приймаються в одному кабінеті фактично однією людиною, можливо, двома", - говорить Осадчук.

Осадчук вважає, що перестановка міністрів не вплине на якість роботи уряду. Нардеп пояснює це тим, що більшість звільнених посадовців змінять свої посади, але залишаться в уряді.

"Дехто все-таки "вилітає", я так розумію, Малюську повністю "списують на берег", а всі інші – перестановка ліжок в одному і тому самому закладі. Сильно сумніваюсь, що це матиме якісь суттєві зміни в ефективності роботи уряду та команди президента, бо цього не може статися через те, що це ті самі люди", - заявив Осадчук.

Як вказує народний депутат Ярослав Железняк, частину міністерств буде об’єднано. За його словами Мін’юст приєднають до євроінтеграції, а Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій об’єднають з Мінрегіон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лише один міністр з команди Зеленського залишився на своїй посаді з 2019 року.

Також "Коментарі" писали, що стало остаточно зрозуміло, чи йде міністр закордонних справ Олексій Кулеба у відставку.