Костін мав уже давно іти у відставку: які гучні скандали йому згадали

Протягом останнього часу Офіс генпрокурора потрапив у низку скандалів, проте Костін не йшов у відставку і його ніхто не звільняв

Генпрокурор Андрій Костін іде у відставку, і це нібито добре, каже військовий Юрій Гудименко. Втім, за його словами, в будь-якій нормальній країні генпрокурор після настільки лютого зашквару з прокурорами-інвалідами подав би у відставку хвилин за тридцять після публікації. А якби не подав би, то був би звільнений або відсторонений протягом доби максимум, відзначив Гудименко.

"Хоча насправді він мав піти у відставку ще до інвалідогейту, коли його заступника на прізвище Вербицький журналісти викрили на купівлі таунхауса за пів-ляма баксів на підставну особу. І точно коли прокуратура потрапляла зі скандалу в скандал з "наїздами" на підприємців або купа інших зашкварних історій, які випливли після кейса Мазепи. Але Костін нічо, сидів на місці. Рівно. За*бісь. І зараз спокійно кудись послом поїде, от побачите", - говорить Гудименко.

За його словами, насправді, мали б бути томи кримінальних справ по Костіну, а не просто відставка.

Він додав, що якби у влади було бажання змінити хоч щось, то вона зробила б Офіс генпрокурора максимально прозорим і відкритим для громадськості, а вже після війни перезавантажувати його повністю.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після засідання РНБО за участі президента Зеленського, на якому розглядали низку скандалів щодо отримання чиновниками, в тому числі прокурорами, фейкових інвалідностей, генпрокурор Костін заявив, що іде у відставку. При цьому він відзначив, що вважає абсолютно правильною позицію Зеленського щодо того, що мають бути не лише скасовані всі неправомірні рішення щодо надання інвалідностей, відповідних пенсійних та інших нарахувань, мають бути не лише чіткі законодавчі та організаційні зміни, але й персональна відповідальність.