Головна Новини Політика України 2024 Колишній радник ОП Шило може бути причетний до корупційної схеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній радник ОП Шило може бути причетний до корупційної схеми

Гроші від схем Артема Шило із закупівлями трансформаторів можливо йшли на салони краси його дружини – джерело в НАБУ

2 квітня 2024, 17:24
Поділіться публікацією:

Колишнього начальника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Артема Шило було затримано детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Колишній радник ОП Шило може бути причетний до корупційної схеми

В Україні викрили групу на чолі з Артемом Шилом

Як повідомляє НАБУ, він ставиться за організацію схеми, за якою АТ "Укрзалізниця" закуповувало трансформатори за завищеною вдвічі ціною. Протягом 2022-2024 років група "заробила" на різниці 94,7 млн грн.

І поточник у НАБУ повідомив , що за місцем проживання Артема Шило та його дружини Ірини Шило (дівоче прізвище Попова) було здійснено обшук, вилучено великі суми коштів у доларах США та євро, інформаційні носії, техніка, а також криптогаманці, на яких можуть бути значні засоби. Також були обшуки і з інших численних об'єктів нерухомості, пов'язаних із сімейством Шило та його найближчим оточенням (фігурантами справи). Обшуки пройшли і на об'єктах , пов'язаних з мережею салонів краси 365 STUDIO (ТОВ "365 Студіо"), якими володіє Ірина Шило (Попова) та інших об'єктах.

Журналісти Bihus.Info ще у 2022 році показали розмах бізнес-імперії сімейства Шило , пояснити яке він не зміг.

Як зазначали журналісти , розквіт бізнесу дружини Шило також збігся із шлюбом. Офіційно за десять років, на кінець 2022 року, вона заробила близько 1 мільйона доларів. При цьому періодично Ірина Шило скаржилася в Instagram на бізнес, що ледь працює, але відкриває нові салони краси, вкладаючи в них сотні тисяч доларів і веде шикарне життя, викладаючи фото і відео у своєму акаунті .

Але якщо до шлюбу вона мала кілька збиткових точок манікюру і менше 1 млн. гривень на рахунку ФОП, то після початку відкривати один салон за іншим, а через рахунок ФОП щорічно почали проходити суми від одного до кількох мільйонів гривень.

Журналісти Bihus.Info показали, що бізнес супроводів Шилоном інально був оформлений на дружину у керівника ДКІБ Едуарда Крицина (пізніше його змінить Олександр Клімчук) , який у 2021 році залишив СБУ і став директором з економічної та інформаційної безпеки "Укрзалізниці".

Деякі фірми були фіктивно оформлені у власність водія Шило – Олександра Скуратова . На нього також переписали фірму "365 бар", що забезпечує роботу барів у салонах Ірини Шило . 2022 року Олександра Скуратова оформили в "Укрзалізницю".

Джерело в НАБУ вважає, що детективи легко доведуть у суді зв'язок між Артемом Шило, вливанню "брудних" грошей від схем з "Укрзалізницею" до салонів краси 365 STUDIO його дружини Ірини, водія Олександра Скуратова, який був номінальним власником бізнесів Ірини та Артема Шило та працював в "Укрзалізниці".

Наприкінці 2021 року у своєму Instagram Ірина Попова показувала початок про ремонт шикарного салону краси на столичній Оболоні , який закінчився лише у 2023 році. За різними оцінками, тільки в ремонт, техніку, оснащення салону було вкладено від $500 тис. до 1 млн. доларів США. Значні кошти були витрачені на рекламу та PR салону.

За словами джерела в НАБУ, слідство вважає, що частина грошей за схемами від закупівлі трансформаторів для "Укрзалізниці" пішла на салони краси Ірини Попової, тому не виключено, що рахунки салонів будуть незабаром заарештовані, а їхня збиткова діяльність без підтримки грошей від корупційних дій Артема Шило буде припинена.

Також правоохоронці перевіряють факти – чи не виводилися кошти подружжя на непідконтрольну територію України, у т.ч. у тимчасово окупованому Криму , де народилася і раніше проживала Ірина Попова. Після окупації у 2014 році її батьки отримали громадянство РФ, зареєстрували бізнес та придбали нерухомість у Криму, проте походження коштів викликає питання.

Журналіст Євген Плінський також нагадує , що Артем Шило працював у СБУ в команді генерала -зрадника СБУ Андрія Наумова, заарештованого в Сербії за підозрою у відмиванні грошей, але вже вийшов на волю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини