Фронт сиплеться по годинам: Берлінська пояснила, чому вимагає відставки Умєрова

Міністр оборони Умєров має піти у відставку, адже він не справляється із роботою в той час, коли фронт сиплеться

Напередодні керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська заявила про те, що міністр оборони Рустем Умєров повинен піти у відставку. Згодом, вона вирішили ще раз пояснити, чому в цьому переконана.

"Чому я вирішила це написати? Передусім тому, що далі мовчати вже не можна. Був би це мирний час, я би, можливо, промовчала. Але ми в моменті, де фронт сиплеться по годинах, йде найважча зима. Я розумію, що цим матеріалом наживу собі додатково ворогів. І, можливо, мені навіть мститимуться, бо часто таке не пробачають. Але хтось має сказати правду", - написала у Фейсбуці Берлінська.

При цьому вона підкреслила, що не є представником жодної партії чи великого бізнесу, чи іноземних урядів і додала, що не претендує на крісло міністра оборони.

"Я вважаю, що міністр оборони має піти у відставку. Чинний міністр не здатен або не хоче вивести команду з кризи, натомість заводить у все більший туман хаосу. Тому міністр має піти", - додала Берлінська.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку Берлінської Умєров має піти з кількох причин. За її словами, за більш ніж рік на посаді, Умєров так і не зміг впровадити чіткі та системні процеси управління в Міністерстві оборони. За її словами, хаос тільки зростає, а будь-які алгоритми роботи, планування та аналіз помилок відсутні. Міністерство занурене в політичні інтриги та уникання відповідальності, додала вона. Вона також звертає увагу на завищення деяких показників для військово-політичного керівництва держави, а також на те, що демократично-цивільний контроль провалений. Міністр не зміг впоратися з окремими генералами, деякі з яких стали мільйонерами за короткий час, відзначила Берлінська.