Для Буданова готують нову посаду: куди можуть перевести головного розвідника

Буданова нібито хочуть «формально підвищити» і відправити у заступники до Сирського

Знову з’явилися чутки, що нібито очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова планують звільнити. Формально, йому нібито готують "підвищення", а саме переведення в заступники до головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

"Формальних претензій до Буданова нема, тому його і збираються нібито підвищити. А неформальною є те, що він за посадою має багато всілякої інформації і — головне — має право самостійно доносити її до Верховного Головнокомандувача. Саме наявність непідконтрольної інформації для президента Зеленського не всіх задовольняє", - пише у Фейсбуці політичний експерт Олександр Кочетков.

За його словами, Буданов може викликати суперечливе ставлення, але як очільник воєнної розвідки він успішний — це підтверджує хоча б те, що в нещодавній спецоперації зі знищення ракетного складу агресора в Торопці ГУР зіграло важливу роль. Та й рейтинг у Буданова високий: довіри — в українських військових (найвищий серед військово-політичного керівництва), і ненависті — у ворожих пропагандистів, бо він є ідеологом перенесення війни на ворожу територію, додав експерт.

"Окрім цього, у Буданова склалися стосунки з колегами від наших західних партнерів — стрімкі кадрові зміни ризикують зруйнувати ці взаємини. До речі, звільнення і В. Залужного, і Д. Кулеби пов’язують як раз з появою в них своїх каналів спілкування з союзниками", - відзначає Кочетков.

При цьому, додає експерт, будь-яка заміна на такому рівні — це час на вивчення ситуації і відпрацювання нової лінії роботи.

"Остаточне рішення щодо подальшої служби Буданова буде прийнято протягом декількох тижнів. Сподіваюся, що здоровий глузд таки візьме гору, і чергове звільнення очільника ГУРу виявиться черговим міфом", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за звільненням Кулеби може стояти Єрмак.