Буданова можуть звільнити під новий рік: в чому його збираються звинуватити

Нібито готується інформаційна атака на Буданова, яка має привести до його звільнення під новий рік

В Україні нібито продовжується боротьба за відставку з посади очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова, відзначив у Фейсбуці політолог Євген Магда. За його словами, бореться за зняття Буданова цікавий тандем, на який звернула увагу політична оглядачка Юлія Забєліна, це керівник ОП Андрій Єрмак та заступник голови СБУ Олександр Поклад.

"Проте перша атака на начальника ГУР провалилася. Головні причини - високий авторитет Буданова в Силах оборони та суспільстві, до того ж ГУР постійно демонструє результати своєї роботи в тилу ворога. Не сподобалися кадрові "танці Єрмака" і нашим західним партнерам. Інакше кажучи, авторитет та репутація начальника ГУР стали для нього надійним захистом", - відзначив Магда.

За його словами, Кирило Буданов, фактично єдиний керівник силових структур України, який очолював своє відомство ще до початку широкомасштабного вторгнення, і саме він попереджав про можливе вторгнення росіян на початку 2022 року. Боротьба проти нього серйозно підважує структуру не лише ГУР, але і Сил оборони в цілому, додав експерт.

"Висока медійна активність Буданова не всім до вподоби, проте у нинішній ситуації вона грає роль захисного бар'єру. Однак Єрмаку подобається той факт, що керівник ГУР за родом діяльності має доступ до президента Володимира Зеленського, може доносити до нього альтернативну інформацію з власних джерел та більш фахову", - говорить політолог.

При цьому, за його словами, нібито атаки на Буданова продовжаться.

"На Печерських пагорбах у цьому не мають сумнівів і припускають, що четвертий квартал 2024 року стане у цьому питанні вирішальним. Багато речей навіть в умовах війни у нас намагаються завершити "під ялинку", - говорить Магда.

Політолог відзначає, що проти Буданова планується килимове інформаційне бомбардування, де своєрідними КАБами стануть замовні розслідування, депутатські запити, лідери громадської думки.

"Апогеєм кампанії можуть стати звинувачення у співпраці з Росією, абсурдні за своєю природою, але вкрай чутливі в умовах війни. Навішування ярликів у суспільстві з низьким рівнем критичного мислення - мабуть, кращий спосіб зруйнувати репутацію успішного генерала", - додав Магда.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нібито планується звільнення Кирила Буданова.