Безугла розповіла, чому пішла працювати в новий комітет і яку правду тепер буде доносити Заходу

Безугла розповіла, чому прийняла рішення залишити роботу в оборонному комітеті

Нардеп Мар’яна Безугла пояснила, чому вона прийняла рішення перейти працювати до Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. За її словами, таким чином вона прагне "розширити свою діяльність".

"Наш закоренілий, корумпований армійський "совок" не здолати без реального розвитку співпраці з партнерами. Адже, окрім їхніх внутрішніх політичних розборок, є низка об'єктивних причин, чому нам так дозують допомогу: військовій системі не довіряють", - заявила нардеп.

Безугла каже, що веде активну співпрацю із союзниками України і нібито чує прямі коментарі щодо якості управління військами.

"Перемагає у війні той, хто краще, швидше, ефективніше змінюється і виходить з війни зовсім іншим, ніж на початку. Це все ще не про нас. Суто внутрішніми силами не впоратися — не лише через брак озброєння, а й через неможливість перебудови системи. Тож я буду показувати правду всім: партнерам, усьому світу, тим, хто нам допомагає, і просити про допомогу", - заявила Безугла.

При цьому нардеп відзначила, що буцімто, зміни потрібні не тільки армії, також назріла і реформа СБУ.

"Консолідація партнерської підтримки — шлях до справжньої реформи СБУ, яка спрацювала в 2021 році, і має шанс зараз. Якщо ми не завершимо логічну та незворотну трансформацію спецслужб, то наші діти не матимуть майбутнього в українській державі, адже ворожа інфільтрація знову захопить країну після гарячої фази війни", - заявила нардеп.

Те саме, за її словами, стосується системи військової юстиції з урахуванням світового досвіду, а також низки принципових питань, які потребують вирішення в рамках міжнародної співпраці.

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали про те, що Безугла написала заяву на вихід із оборонного комітету.