ЗМІ: Військових обурила заява Порошенка про начебто оборону ним Києва

Порошенко обурив військових, заявивши, що, буцімто, він особисто зі зброєю захищав Київ під час вторгнення російських окупантів

Лідер "Європейської Солідарності", народний депутат Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу "Прямий" заявив про те, що він, буцімто, зі зброєю в руках захищав Київ від російських загарбників у перші дні повномасштабного вторгнення. При цьому, політик заявив, що у цей час нібито представники влади втекли зі столиці, залишивши її напризволяще.

"І я тут, зі зброєю в руках, коли вся влада здриснула з Києва, ми сформували батальйони, і в рамках 206 батальйону ми забезпечили евакуацію з Бучі, Гостомеля, Ірпеня, блокпости, роздача зброї, і, врешті-решт, захист Києва від російських загарбників", - заявив Порошенко.

Як пишуть "Українські новини", така заява обурила українських військових. Зокрема, відзначають журналісти, Олексія "Сталкера", який назвав слова Порошенка про оборону ним Києва "хворою маячнею".

"Заява Порошенка – це піар на смертях тисяч загиблих захисників Київщини. Це танці на кістках закатованих в Бучі. Це бездушна спекуляція на крові та стражданнях українців. Це брехня, яка є настільки цинічною, що змушує усіх нас сумніватися в тому, що ми знаємо", - йдеться в матеріалі "Українських новин".

При цьому видання відзначає, що військові не розуміють, хто саме разом із Порошенком, буцімто, захищав Київ та Київську область від російських загарбників. Вони відзначають, що серед цих захисників точно не можуть бути, наприклад, сини Порошенка, які знаходяться за кордоном, чи його невістка Юлія, яка нібито має російській паспорт.

При цьому в статті вказано, що, буцімто, військові не здивуються, якщо після війни героями оборони столиці стануть Порошенко та його сини, які переховуються в Лондоні, а не реальні військові, які брали участь в боях за Київ та Київщину.

"Не буде здивування, якщо із закінченням війни виявиться, що такі, як Порошенко з синами захищали Київ, а не пакували валізи з грошима. А нас "цинічних Бандер", тих хто дійсно боронив столицю забудуть", - йдеться у статті.

При цьому, як відзначають журналісти, на думку військових, Порошенко повинен вибачитися за свої слова перед родинами загиблих.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Порошенко входить в ТОП 5 політиків, яким українці не довіряють. Зокрема, рейтинг його недовіри становить 68,3%