ЗМІ: Депутати "Євросолідарності" у війну продовжують платити податки до російського бюджету

Депутат від «ЄС» Віталій Котляр є співвласником російської компанії «Дормаш групп» і платить податки до бюджету країни-агресора, повідомляє Уніан

Як йдеться у матеріалі Уніан, депутат Кременчуцької міської ради від "Європейської солідарності" Віталій Котляр є співвласником зареєстрованої у 2014 році російської компанії "ООО "Дормаш групп"". Фірма Котляра була також помічена на заходах в окупованому Криму, де її представники обговорювали із росіянами підвищення енергоефективності окупованого півострова, повідомляє видання із посиланням на політичного експерта Сергія Іванова.

При цьому видання підкреслює, що Котляр задекларував частину корпоративних прав у компанії "Дормаш Групп", яка працює в Росії. Як свідчать данні реєстру декларацій НАЗК, депутат Порошенка володіє половиною корпоративних прав у цій компанії.

У статті йдеться про те, що офіс компанії Котляра знаходиться у російському Бєлгороді. Окрім того, повідомляється, що навесні 2017 року компанія депутата Порошенка брала участь у виставці в окупованому Сімферополі, де разом з окупантами представники фірми обговорювали підвищення енергоефективності Криму.

У матеріали також йдеться і про пропозицію лідеру "ЄС" Петру Порошенку, якому запропонували фінансувати не армію ворога, а ЗСУ.

"Чи не буде логічним попросити ваших депутатів перераховувати кошти на ЗСУ, а не на армію Росії? Можливо, це якось спростить всю схему? Вони не будуть гріти окупантів, тож і збирати треба буде трохи менше. Бо виходить, що поки ви "передаєте на фронт дрони", ваші посіпаки оплачують агресору ракети, якими бомблять українські міста",
– йдеться у статті.

Окрім того, видання нагадало, що Порошенку була оголошена підозра у державній зраді. Його підозрюють в тому, що він за сприяння керівництва РФ у 2014-2015 роках підтримував діяльність терористичних організацій, бо Україна відмовилась від вугілля з ПАР на користь вугілля з підприємств на окупованих територіях, сплачуючи гроші за вугілля терористам з ОРДЛО. Журналісти також нагадують, що свого часу затриманий співробітниками правоохоронних органів лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук підтвердив організовану схему з вугіллям з ОРДЛО.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що депутатів Порошенка і його самого звинувачували у роботі за методичками із Кремля.