Зеленського звинуватили в тому, що він написав нереалістичний план перемоги: нащо йому це

Нібито Зеленський хоче, щоб Захід відмовився виконувати план перемоги і тоді можна переходити до переговорів з РФ

План перемоги, який президент Володимир Зеленський повіз презентувати очільнику США Джо Байдену, містить вимогу членства України в НАТО, заявив колишній генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, така ідея є вірною, оскільки тільки членство в НАТО є гарантією безпеки України після війни.

"Але! Ставити таку вимогу до Президента США за 5 тижнів до виборів? Серйозно? Хтось вірить, що Байден за останні 36 днів свого президентства встигне організувати для Зеленського рішення усіх 32 країн НАТО? Хіба так вирішуються такі геополітичні рішення?" - запитує Луценко.

Окрім того, він назвав жахливою заяву Зеленського перед поїздкою в США про те, що відмова Байдена підтримати план перемоги України буде свідчити про те, що він не хоче закінчення війни, яка триватиме ще дуже довго і приведе до великої кількості жертв.

Луценко посилаючись на американських експертів, відзначає, що Зеленський нібито не розуміє Байдена, який очікує на вдячність, а не на список вимог.

"Схоже, максималістський План Перемоги написаний тільки для того, щоб не отримати завідомо неможливу підтримку, звинуватити союзників у зраді та перейти до переговорів з РФ", - заявив Луценко.

Насправді, "Коментарі" розповідали, що західні ЗМІ, які ознайомилися із планом перемоги називають його більш реалістичним і зваженим. Зокрема, в ньому уже немає вимоги про членство України в НАТО, проте йдеться про гарантії безпеки за прикладом 5 статті. План також передбачає надання сучаснішого озброєння для забезпечення постійного стримування російського просування та досить солідних сум західного фінансування для відновлення зруйнованої інфраструктури та оздоровлення пошкодженої економіки України.