Зеленський в Раді заявив, що Путін збожеволів і пояснив, чого він хоче

Зеленський розповів, як Україна буде примушувати Росію до справедливого миру

У середу, 16 жовтня, президент Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді і розкрив ключові пункти плану перемоги.

Очільник України підкреслив, що Росія не шукає завершення війни та встановлення чесного миру.

"Путін збожеволів і хоче тільки війни. Сам особисто він не зміниться. Він надто з минулого. Надто вчорашній. Він глухий до всіх інших", - сказав Зеленський.

При цьому президент додав, що Україна разом із партнерами повинна змінити обставини так, щоб війна закінчилась безвідносно до того, що хоче кремлівський диктатор Володимир Путін. Тобто, додав Зеленський, обставини мають бути змінені таким чином, щоб Росія була примушена до миру.

Президент розповів, що Росія разом із бомбами кидає ультиматуми Україні. При цьому він додав, що жоден із них для України не матиме жодного сенсу.

Зеленський підкреслив, що Україна повинна перемогти, хоча в реальності цього все ж досягти непросто.

За його словами, Україна прагне завершити війну надійним і чесним миром, а для цього потрібно посилити позиції країни та Збройних сил. При цьому Зеленський додав, що план перемоги можна реалізувати, і його виконання буде залежати від партнерів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Зеленський представив у ВР план перемоги. За словами нардепа Олексія Гончаренка, президент сказав, що план перемоги має працювати для того, аби прокласти міст до другого саміту миру, і там буде може бути покладено крапку у війні. При цьому Зеленський переконаний, що якщо план буде підтримано, то можна буде завершити війну не пізніше наступного року.

При цьому президент додав, якщо Україна і партнери не посиляться зараз то Путін суттєво посилиться в наступному році аби назавжди відкинути дипломатію. Мета плану перемоги, додав Зеленський, відвоювати право на життя, завершити війну надійним та чесним миром.