Зеленський щось знає про завершення війни восени: до чого готує українців

Заяви Зеленського про те, що війна завершиться восени звучать впевнено, ймовірно, він вже знає про результат другого саміту миру

Дуже прикметною називає заяву президента Володимира Зеленського іспанському агентству EFE політтехнолог Олег Постернак.

Суть заяви полягає в тому, що за допомогою міжнародного тиску на РФ буде змога закінчити війну вже цієї осені на прийнятних для України умовах.

"Такі заяви віддають категоричною впевненістю. Наче Зеленський вже щось знає і поступово "підводить" певних громадян до оптимізму", - відзначив експерт.

За його словами, по темпам замовлень брудних мінусових кампаній в телеграмі та виданнях проти деяких українських політиків можна помітити, що влада набирає розбіг.

"Весною-влітку 2025-го вибори?" - запитує експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією агентства EFE, президент Володимир Зеленський усвідомлює, що допомога союзників у війні з Росією буде скорочуватися, саме тому він працює над планом, як завершити війну з РФ уже восени. Головне завдання України, змусити РФ піти на мир на прийнятних для Києва умовах. Втім, і сам Зеленський говорив про те, що він має "план перемоги" над Росією. Президент наголошував, що його ідея полягає в тому, щоб передати документ партнерам і змусити РФ припинити війну. Одним із головних активів для досягнення цього, за його словами, буде успіх української операції в російському Курському районі, де Київ контролює близько 1300 квадратних кілометрів через місяць після того, як розпочав свій транскордонний наступ. Як пише видання, окрім можливості обміну окупованими територіями між Києвом і Москвою, план перемоги має економічний аспект і пропозиції щодо ролі, яку Київ має відігравати в архітектурі міжнародної безпеки.