Зеленський не буде розкривати ВРУ весь план перемоги: яка причина

Президент представить народним депутатам відкриту частину плану перемоги

Президент Володимир Зеленський під час виступу 16 жовтня у Верховній Раді представить парламентарям не повний план перемоги України.

За словами радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, додатки плану перемоги не обговорюватимуться публічно у Верховній Раді, оскільки вони стосуються "математичної військової складової".

"Президент хоче, щоб суспільство розуміло, що у плані перемоги є додатки, які, безумовно, не будуть публічно обговорюватися. Додатки стосуються математичної складової, тобто яка кількість зброї, в якому вигляді і так далі має бути надана Україні", - розповів Михайло Подоляк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай створив гігантську армію шпигунів чисельністю до 600 тисяч осіб. Як пише The Wall Street Journal, розвідувальні операції Пекіна перевищують за своїм масштабом діяльність КДБ. Повідомляється, що китайські операції мають різний характер – від кібератак та наукового і промислового шпигунства до підкупу політиків. Видання пише, що у західних спецслужб недостатньо ресурсів для протистояння китайській мережі шпигунів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники посилено обстрілюють Селидове у Донецькій області, оскільки бояться заходити у місто "в лоб", повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс". "Селидове шліфують КАБами. Місто реально просто рівняють з землею, бо розуміють, що легко його вже не взяти. Бояться заходити в лоб в місто, хоча залізниця в Михайлівці вже під їх повним контролем, але все одно продовжують робити упор на фланги, бо досі не змогли закріпитися в межах міста", — розповів офіцер ЗСУ.