Зеленський назвав два питання щодо війни, які вдалося обговорити з Ердоганом

Володимир Зеленський чекає на візит турецького лідера в Україну

Президент Володимир Зеленський під час візиту до США зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Два лідери обговорили подальший розвиток стратегічного партнерства між країнами та імплементацію Формули миру. Як повідомляє портал "Коментарі", про це розповів глава української держави.

Володимир Зеленський розповів, що під час розмови лідери зосередились на нарощуванні двосторонньої торгівлі, інвестицій та економічного співробітництва, а також участі турецьких компаній у відновленні України.

"Обговорили імплементацію "формули світу" з особливим акцентом на забезпеченні свободи судноплавства у Чорному морі та лідерській ролі Туреччини у відповідному пункті "формули", – наголосив президент.

Зеленський запросив Ердогана відвідати Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" - 24 вересня, під час відкриття Генеральної асамблеї ООН, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що дипломатичні можливості для досягнення миру в Україні стають дедалі більш обмеженими. Він зазначив, що конфлікт на українській території продовжує загострюватися, а "простір для дипломатії звужується".

Також видання "Коментарі" повідомляло – схема, налагоджена Путіним та Ердоганом, зламалася: чому не проходять платежі з РФ до Європи.

Раніше "Коментарі" писали – анексований Росією Крим має повернутися до складу України відповідно до норм міжнародного права. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у своєму відеозверненні до учасників Кримської платформи зробив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, пише Anadolu.