Затриманий на хабарі заступник Галущенка втрапив у ще один скандал: буде робота для СБУ

Антикорупціонери звернули увагу на те, що Хейло робив заяви, які спрямовані проти України

Голова Антикорупційного центру МЕЖА Мартина Богуславець звернула увагу на антиукраїнські заяви, які раніше робив заступник міністра енергетики Олександр Хейло.

"На жаль, хабар у півмільйона доларів це не кінець по Хейло. Здається, тепер є робота і для СБУ", - відзначила Богуславець.

За її словами, затриманий сьогодні замміністра енергетики Хейло писав і поширював у себе на ФБ статті ось з таким наративами і назвами: "Государства Украина нет и небыло никогда" або "Борцов беркута таранит грузовик. Это метод прихода к власти нынешней хунты".

При цьому Богуславець відзначила, що всі ці повідомлення Хейло намагався знищити.

"Звісно, потім він це потер. Але памʼять Громадської ради доброчесності, в якій маю честь бути зараз членом, все береже", - відзначила Богуславець.

За її словами, у 2018 році Громадська рада доброчесності робила висновок про невідповідність критеріям доброчесності дружини Хейла - судді апеляційного суду Донецької області Хейло Яни Валеріївни. І саме такі антиукраїнські цитати і витяги з Фейсбуку Хейло зафіксовані в висновку ГРД. Тому терти було пізно, додала антикорупціонер.

"Там дружина-суддя ще їздила часто в окупований Крим. Тому який був висновок по ній ГРД можете самі здогадатись", - повідомила Богуславець.

Що ж до самого Хейла, то на її думку, якби СБУ, а не лише НАБУ, відкрили шафи і комірки, то імперські картини Шуфрича - це було б лише ягідки, бо антиукраінська риторика від цієї людини публічно лунала ще давно.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на хабарі був затриманий заступник Галущенка Олександр Хейло.